28 / 10 / 2024

Konutların yüzde 80'i afet sigortasına alınacak! Zorunlu afet sigortası ocakta başlıyor!

Konutların yüzde 80'i afet sigortasına alınacak! Zorunlu afet sigortası ocakta başlıyor!

Türkiye'de 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren artık tüm konutlar zorunlu olarak sadece deprem değil toplam afet sigortasını yaptıracak. Bu kapsamda konutların yüzde 80’inin afet sigortası kapsamına alınacak. 




2000 yılından bu yana DASK kapsamında uygulanan zorunlu deprem sigortası, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yerini DASK kapsamında zorunlu afet sigortasına bırakacak. 

ZORUNLU AFET SİGORTASI OCAKTA BAŞLIYOR

Zorunlu afet sigortası, 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

11 MİLYON KONUTUN ZORUNLU DEPREM SİGORTASI VAR

Türkiye genelinde sigortalanabilir 20 milyon konutun 11 milyonunun zorunlu deprem sigortası bulunuyor.Zorunlu afet sigortası bu uygulamaya devreye girdiğinde sigortalı konut sayısı 16 milyona çıkacak.

KONUTLARIN YÜZDE 80'İ AFET SİGORTASINA ALINACAK

Konutların yüzde 80’i afet sigortası kapsamına alınacak.

150 BİN TL ACİL İHTİYAÇ TEMİNATI

Zorunlu afet sigortası, afet sonrası vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için 150 bin TL acil ihtiyaç teminatı içeriyor.  Selden konutun içinde hafif hasar olursa 150 bin liranın yüzde 10 ya da 15’i ödenecek. DASK, afetin hemen ardından ödemeyi yapacak.

Konutların yüzde 80 i afet sigortasına alınacak! Zorunlu afet sigortası ocakta başlıyor!

ZORUNLU AFET SİGORTASI KAPSAMI BELLİ OLDU 

Deprem sigortasında olduğu gibi afet sigortası da zorunlu olacak. Deprem, sel, heyelan, su baskını, fırtına, dolu ve orman yangını olmak üzere tüm afetleri kapsayacak. Kapsam dışında tutulan köy alanları ve köylerdeki konutlar, zorunlu afet sigortası kapsamına alınacak. Böylece köylerdeki konutlar zorunlu afet sigortası yaptırabilecek.

Elektrik, su, doğalgaz, internet aboneliklerinde ve tapu işlemlerinde zorunlu olacak. Yani, afet sigortası olmayan konuta elektrik, su, doğalgaz, internet bağlantısı yapılamayacak.

İmar Kanunu'nda değişiklik yapılması Meclis'te: 4 kattan yüksek binalarda deprem izolatörleri zorunlu olsun!

Depremde evi hasar görenlere sigorta şoku! Yıkım kararı olan binada alt katlara 200 bin, üst katlara 50 bin TL ödenecek!

Deprem Araştırmacısı Baturhan Öğüt'ten Atatürk Havalimanı çıkışı: Olası Marmara depreminde en kritik rol oynayacaktı!

Geri Dön