Sektörel

Konutta atılan adımlar hazır beton sektöründe heyecan yarattı!

İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar hazır beton sektöründe de heyecan yarattı. İşte detaylar...Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, İstanbul Fuar Merkezi’nde 15-17 Mart 2023 tarihlerinde dünyanın en önemli akademisyenlerinin, mühendislerin konuşmacı olarak katılım sağlayacağı, BETON 2023 Hazır Beton Kongresi ile 15-18 Mart 2023 tarihlerinde sektörün en büyük bileşenlerini oluşturan BETON 2023 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'nın tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada sektörün 2023 hedeflerine ve projelerine değindi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, son dönemlerde konut sektöründe atılan adımların hazır beton sektöründe heyecan yarattığını dile getirerek, İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'nın konut sektörünü canlandırmaya yönelik adımlarını gördüklerini ve canı gönülden alkışladıklarını söyledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, İstanbul Fuar Merkezi’nde 15-17 Mart 2023 tarihlerinde dünyanın en önemli akademisyenlerinin, mühendislerin konuşmacı olarak katılım sağlayacağı, BETON 2023 Hazır Beton Kongresi ile 15-18 Mart 2023 tarihlerinde sektörün en büyük bileşenlerini oluşturan BETON 2023 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'nın tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmada sektörün 2023 hedeflerine ve projelerine değindi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, inşaat sektöründe 2022 yılının 3. çeyreğinde yaşanan yüzde 14'lük daralma oranının son dönemlerdeki en yüksek gerilemeye işaret ettiğine değinen Yavuz Işık, 2023 yılı açısından sevindirici ve kendilerini umutlandıran ilk verinin ise TÜİK’in ekonomik güven endeksinde, inşaat sektörü aktörlerinin alınan kayıtlı siparişlerinin arttığını bildirmesi olduğunu dile getirdi. 
Yavuz Işık, ocak ayındaki değerin son 28 ayın en yüksek değer olduğuna da değinerek, konut satış rakamlarında geçen senenin aralık ayında bir hareketlilik gördüklerini ve bu hareketin 2023 yılının ilk çeyreğinde de devam edeceğini fakat rakamların kendilerine başka bir sorunu işaret ettiğini söyledi. Yavuz Işık açıklamasında "Aralık ayı itibarıyla ipotekli konut satışlarındaki yüzde 52’yi bulan azalma, konut sektöründe finansmana erişimin ne derece önemli olduğunu göstermektedir." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada beton sektörünün, hem yurt içine hem de Ukrayna başta olmak üzere, Orta Doğu, BDT ülkeleri gibi yeni yapılanma sürecindeki ülkelere yönelik hedeflerini büyüttüğünü dile getiren Yavuz Işık, İlk Evim İlk İşyerim, Yeni Evim Konut Finansman Programı gibi uygulamalar ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Maliye Bakanlığı'nın konut sektörünü canlandırmaya yönelik adımlarını gördüklerini ve canı gönülden alkışladıklarını söyledi.

- "Hazır beton sektörü inşaat sektörüne girdi sağlayan en önemli kol"

Yaptığı açıklamada 2023'te ise reel bazda yüzde 10’luk bir büyümenin gerçekleştirilmesinin, inşaat sektörünün potansiyeli ile karşılaştırıldığında hiç de zor olmadığını dile getiren Yavuz Işık, bunun için inşaat sektörü oyuncularının önlerini görmeleri gerektiğini söyledi. Açıklamasında Çevre ve Ticaret Bakanlarının girişimleri ve Maliye Bakanlığı'nın desteği ile uygulamaya konulan programlar sektörde bir heyecan yarattığını söyleyen Yavuz Işık, inşallah enflasyon ve maliyetler kısmında kazanılacak başarılar sonrasında inşaat sektörünün 2023 yılını hedefine varmış bir şekilde kapatacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada hazır beton sektörünün inşaat sektörüne girdi sağlayan en önemli kol olduğunu dile getiren Yavuz Işık, "Ülkemiz gelişen, buna bağlı olarak da ihtiyaçları artan bir ülke konumundadır." diyerek diğer ülkelerde olduğu gibi, gelişimin ana ekseninde ise kaçınılmaz olarak inşaatın yer aldığını söyledi. Işık, Barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekanlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekânlar ile o mekanları yaşanılır kılabilecek tüm altyapının ilk adımının inşaatla atıldığını söyleyen Işık, hatalı kentleşme ve hatalı yapılaşmadan kaynaklanan sorunları, en önemli taşıyıcı yapı malzemesi olan ve hayatımızın her anına temas eden betona ve beton üreticisine yüklemenin doğru olmayacağını belirtti. Yavuz Işık, "THBB olarak betonun çevreyle ve toplumla uyumunun en doğru şekilde sağlanmasını son derece önemsiyoruz." diye konuştu.

Yavuz Işık açıklamasında Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yerde durduğunu dile getirerek, hazır beton sektörünün 2021 yılı resmi verilerine göre 4 milyar doları aşan cirosunun 35 bini aşan istihdam hacmi ve yıllık 105 milyon metreküpü bulan üretimiyle Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi.
 

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Yeni Evim Kampanyası'na en çok başvuru hangi illerden geldi? 

Yeni Evim Kampanyası'nda değişiklik! Artık arsa sahipleri de konutlarını satabilecek! Şimdi bakın!