30 / 06 / 2024

Konutta KDV yüzde 1'e düşürülsün önerisi Meclis'te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

Konutta KDV yüzde 1'e düşürülsün önerisi Meclis'te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, dar gelirli ve orta gelirlilerin de konut sahibi olabilmesi için konutta KDV'nin düşürülmesi önerisini Meclis'e taşıdı. İşte Uçar'ın o açıklaması...



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, Meclis'te yaptığı konuşmasında konutta KDV uygulamasına değindi. 

Naci Şanlıtürk, söz konusu açıklamasına "150 metrekarenin altındaki konutlar satılırken KDV oranı yüzde 1’di, Temmuz 2023 tarihinden itibaren yapılan uygulamada yüzde 10’a çıkarıldı" ifadelerini kullanarak başladı. 

Şanlıtürk, KDV'nin kentsel dönüşümde yüzde 1 olarak uygulandığının altını çizdi. 

Konutta KDV yüzde 1 e düşürülsün önerisi Meclis te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, konuya ilişkin açıklamasında "KDV oranının yüzde 10’a çıkarılması kentsel dönüşümün az olduğu yeni kentleşen şehirlerde dezavantaj yaratıyor, konut almak isteyen dar ve orta gelirliyi de olumsuz etkiliyor" diye konuştu. 

Konut satışlarının durma noktasına geldiği bugünlerde geçici bir süreyle de olda KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin yerinde olacağına dikkat çeken MHP'li Şanlıtürk, "Bu manada dar gelirli ve orta gelirlinin konut edinmesine destek olunacak, ülke genelinde kira fiyatlarının düşürülmesine katkıda bulunur" diye konuştu. 

Şanlıtürk, söz konusu açıklamasını "Konut satışlarının durma noktasına geldiği bu şartlarda yüzde 1 de olsa KDV gelirine de destek olunacaktır" diyerek tamamladı. 

Konutta KDV yüzde 1 e düşürülsün önerisi Meclis te: Dar gelirli ve orta gelirliler de konut alabilsin!

Bunların yanı sıra artan konut fiyatları da ev sahibi olmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu bugün 2023 yılı aile istatistiklerini  yayımladı ve rakamlarda konut krizinin sonuçları da görüldü. 

Konut krizinin yaşandığı ülkemizde konut sahipliği oranında düşüş devam ederken, kiracık oranı da artıyor. Açıklanan son dakika rakamlarına göre; 2014 yılında yüzde 61,1 şeklinde olan ev sahipliği oranı 2023 yılında yüzde 56,2'ye gerilerken bu dönemde kiracı oranı yüzde 20,9'dan yüzde 27,8'e yükseldi. 

Yabancıların yüzde 43,8'i vatandaşlık almak için konuta yatırım yaptı!

AFAD'ın yapacağı ihalelerde yapım işlerine artırımlı fiyat farkı ve ek fiyat farkı ile süre uzatımı verilecek!

Ocak 2019-Mart 2024 döneminde hizmet binaları için 4,5 milyar TL kira ödendi!


Geri Dön