Konut

Konutta marina dönemi başladı!

Kendisine ait özel marinası olan ya da marinaya yürüme mesafesinde bulunan projeler alıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. İşte o projeler...


Teknesi olanların en büyük sorunlarından birisi, kendisine ait marinası ve iskelesi olan ev bulmaktır. Florida, Miami konulu Holl-ywood filmlerinde teknesini kanallardan geçirerek evinin önüne çeken insanlar gıpta ile izlenir. Bu tür olanakların olduğu bir evde yaşamanın hayali kurulur.


Günümüzde yat ve tekne satışlarındaki artışa, marina sayısındaki yükseliş de eşlik ediyor. Bunu fırsat bilen gayrimenkul firmaları harekete geçerek, kıyı projelerini sahil şeritlerinde yükseltmeye başladı. Kendisine ait özel marinası olan ya da marinaya yürüme mesafesinde bulunan projeler alıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Yatı ve teknesi olanlar bu durumdan, proje sahipleri ise gördükleri ilgiden memnunlar…



TEKNENİ BAĞLA, KEYFİNE BAK

Kendisine ait marinası olan projelerde dikkat çeken detaylardan birisi, sosyal yaşam alanlarının geniş tutulması. Sahilde olmanın en büyük avantajı denizden bolca yararlanmak olurken, firmalar bunu çeşitli sosyal donatılarla zenginleştirmiş. Yarı olimpik havuzlar, rüzgar sörfü alanları, yelken yapma fırsatı gibi farklı alternatifler sunulurken, binicilik kulüpleri, manzaralı teraslar, yürüme parkurları, yat kulüpleri, yeşil alanlar ve konukların kalabileceği otel gibi seçenekler de projelere dahil edilmiş.


Sahil, deniz, marina konseptlerinin çok fazla ilgi çekmesi nedeniyle bazı firmalar sahilde olmamalarına rağmen projelerine bu temaları dahil etmeyi tercih ediyor. Ankara’da geliştirilen bir projenin teması bile deniz ve marina olarak belirlenmiş.


Marinalı projelerdeki daire seçenekleri 1+0’dan başlayıp 5+l’e kadar devam ediyor. Büyüklükleri ise 34 metrekareden başlayıp 650 metrekareye kadar çıkıyor. Dairelerin fiyatları 425 binden başlıyor, 4-5 milyon TL’ye kadar çıkıyor. Ticari ofislerde ve mağaza katlarında ise bu rakamlar farklı. Ofis katlarında kiralar metrekare bazında 4.500 TL’den başlıyor: Satın alımlarda bu rakam 9 milyon 900 bin TL’ye kadar çıkıyor.


1-İSTMARİNA


www.istmarina.com.tr



2-ATS MARİN PARK


www.atsinsaat.com


3-DENİZİSTANBUL


www.denizistanbul.com


4-PEARL OF İSTANBUL


www.hattat.com.tr


5-ATAKÖY MARİNA PARK RESIDENCE 99


www.dati.com.tr


6-LA MARİN KARTAL


www.lamarin.com.tr


7-MESASAHILL 223-224


www.mesa.com.tr


8-TUZLA PORT


www.trcinsaat.com


9-ROYAL MARİN BUSINESS ÇENTER


www.royalgroup.com.tr


10-MARİNA ANKARA


www.marinaankara.com


11-YEDİ MAVİ


www.yedimavi.com.tr


12-SEAPEARL ATAKÖY


www.seapearlatakoy.com


13-BÜYÜKYALI İSTANBUL


www.buyukyali.com





Mahmut Sefa ÇELİK / Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi

“Ankaralılar marina konseptini sevdi”

Ankara’nın ilk ve tek marinası Marina Ankara, özgün konsepti ve Eymir Gölü manzarasıyla da cazibesini artırıyor. Geliştirdiğimiz projelerin bulundukları şehre ve bölgeye değer katmasını, son derece önemsiyoruz. Ankara’da çok iddialı projeleri hayata geçirdik ve Marina Ankara projemizi de Başkentte bugüne kadar görülmemiş bir yaşam alanı olarak inşa ettik. AnkaralIlar marina konseptini çok sevdi ve bu yaşamın bir parçası olmak istiyor. Projedeki 978 konutun yüzde 68’inin satışı gerçekleşti. Hemen yanı başında yer alan Türkiye’deki tek şehir içi kayak merkezi Snowland’de kayak keyfi de, projenin sunduğu ayrıcalıklardan. Atlama pisti, slalom alanı, tüp ve rampalar ile kar sporlarının tum heyecanının yansıtılmaya çalışıldığı merkezde egıtım alanlarıyla birlikte bir de buz pateni pisti bulunuyor.


Pendik’te üç ada inşa edilecek

İnsanların denize ve her türlü deniz konseptine yönelik ilgisine İstanbul Büyükşehir Belediyesi de seyirci kalmadı. İBB, Pendik İlçesi sınırları içinde denizde üç ada inşa etmeyi planlıyor. Pendik Marina’sı ile Pendik Tersanesi arasında hayata geçirilmesi planlanan Pendik Su Sporları Merkezi, denizin içinde yapay olarak inşa edilecek, birbiriyle bağlantılı üç adadan oluşacak. Yüzölçümü 603 bin 500 metrekare olan projede, tüm İstanbulluların ve ziyaretçilerinin faydalanacağı, su sporu alanları, yelken, tekne turları, gezinti ve seyir terasları, dinlenme ve yemek alanları, parklar ve bisiklet parkurları gibi çok sayıda aktivite alanı yer alıyor. Adalara ulaşım için araç trafiğine kapalı bir asma köprü, yat ve çekek alanı, teleferik istasyonu ve su taksi terminali inşa edilecek. Adaların üçü de farklı bir konseptte olacak…


Birinci ada su sporları merkezi olacak: Yüzölçümü 372 bin metrekare olacak ada, su sporları merkezi olarak planlanıyor. Kumsalı bulunacak adaya su sporları kulübü, yüzme havuzu, rafting parkuru, deniz feneri ve kayıkhaneler inşa edilecek. Adada geniş piknik alanları bulunacak. Tesiste yelken, optimist, rüzgar sörfü, kürek, rafting ve plaj voleybolu gibi pek çok spor yapılabilecek. Su sporları tesisinde sutopu ve sualtı sporları, kürek, sualtı hokeyi, sualtı ragbisi ve dalış gibi çok sayıda su sporunun yapılmasına imkan veren olimpik havuzlar yer alacak.


İkinci adada aktivite alanları bulunacak: 125 bin metrekare olacak bu adada mini golf sahası, paten parkı, tırmanma duvarları, basketbol, futbol ve tenis sahaları, tırmanma duvarı, bisiklet parkurları ve yeme içme alanları yer alacak.


Üçüncü ada karşılama sahası olarak hizmet verecek: 106 bin metrekareden oluşan ada karşılama adası olarak planlanacak. Adada karşılama çadırı, restoranlar, tekne kiralama, koşu ve bisiklet parkurları, iskeleler, gösteri alanları ve parklar bulunacak. Adaların ortasında ise gezinti ve korunaklı bir gölet bulunacak.


Burada elektrikli tekne kiralama, sandal sefası, su bisikleti, su kayağı, su akrobasi gösterileri, optimist faaliyetleri, saltanat kayığı ve amfibik araçla gezinti gibi imkanlar bulunacak.



Ayşegül Küçükkurt/Para