Sektörel

Konutta nakit dönemi! Kredili satışlar dip yaptı!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu paylaşımında Konut satışları nakit ağırlıklı devam ettiğini belirterek, Haziran ayı konut satışlarının yüzde 91,5'inin nakit, yüzde 8,5'unun kredili şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçtiğimiz günlerde açıkladığı konut satış rakamlarına göre Türkiye genelinde konut satışları Haziran ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 5,2 azaldı ve 79 bin 313 şeklinde oldu. 

Yine TÜİK'in açıkladığı söz konusu verilere göre konut satış sayısının en fazla olduğu iller de sırasıyla 13 bin 25 ile İstanbul, 6 bin 866 ile Ankara ve 4 bin 361 ile İzmir şeklinde belirtilirken, en az olduğu iller sırasıyla 34 ile Ardahan, 40 ile Hakkari, 44 ile Tunceli ve Bayburt oldu.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi X hesabı https://twitter.com/CelalErdogdu üzerinden konut satışları ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı.

Celal Erdoğdu paylaşımında Konut satışları nakit ağırlıklı devam ettiğini belirterek, Haziran ayı konut satışlarının yüzde 91,5'inin nakit, yüzde 8,5'unun kredili şekilde gerçekleştiğini söyledi.

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu'nun paylaşımı şu şekilde:


Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

 

Ev almak isteyenler dikkat! Konutta ortak kredi dönemi başladı! 

Merkez Bankası resmen açıkladı... Dolar 41 TL...

Aile Destek Ödemesi'nde büyük deprem resmen gelmişti. İşte yeni açıklama