01 / 05 / 2024

Konutta tarihi fırsatı kaçırmayın!

Konutta tarihi fırsatı kaçırmayın!

Konutta faizi yüzde 0.98, peşinatı yüzde 5’e düşüren ve yüzde 20 indirim uygulanan kampanya için 2 gün kaldı. İnşaatçılar “Bu fırsatı kaçırmayın” diye uyarı yapıyorlar. 



İnşaat sektöründe mayıs ayında başlatılan seferberlik kampanyası 2 gün sonra sona erecek. Faizi yüzde 0.98'e, peşinatı yüzde 5'e düşüren ve konut fiyatlarında yüzde 20 indirim uygulanan kampanya, konut alıcısından gelen yoğun istek üzerine 30 Haziran'a kadar uzatılmıştı. KONUTDER, GYODER ve İNDER'in öncülüğünde 42 firmanın başlattığı kampanyaya 1.5 ayda 100'ü aşkın firma katılım gösterdi. Edinilen bilgilere göre, toplam 20 milyar liralık 40 bin konut satışı gerçekleştirildi. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre 120 aylık konut kredisinin faizlerini 11 Mayıs'ta yüzde 1.30'lu seviyelerden yüzde 0.98'e çeken kamu bankaları da bu kampanyayı hafta başında bitirme kararı aldı. Hatta Vakıfbank, geçtiğimiz hafta kampanyaya noktayı koyarak, faizi yüzde 1.51'e çekti. Özel bankaların ise yüzde 2.09 faiz oranıyla işlem yaptıkları öğrenildi.  Sektör temsilcileri, konut alacakları bu hafta sonunu kaçırmamaları konusunda uyarıyor. 

Konutta tarihi fırsatı kaçırmayın!

KONUTDER Başkanı Altan Elmas, kampanya boyunca ikinci el de dahil toplam 20 milyar liralık hacim oluştuğunu belirterek, bunun da 40 bin adetlik satışa işaret ettiğini söyledi. TÜİK'in açıkladığı son rakamlara göre inşaat maliyetlerinde nisanda yüzde 2, yıllık bazda da yüzde 19.6 artış olduğunu ifade eden Elmas, maliyetteki bu artışın konut fiyatlarına mutlaka yansıyacağını, kampanya devam ederken tüketicilerin bu fırsatı mutlaka değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

HÜKÜMET DESTEĞİ BÜYÜK

Daralan konut satışlarına KDV ve tapu harcı indirimleri adeta can suyu oldu. Ancak en büyük etki başta kamu bankaları olmak üzere bankaların faizi yüzde 0.98'e çekmesiyle görüldü. Mayısta 36 bin 865 konut krediyle satıldı. Nisanda bu rakam 27 bin 912 seviyesindeydi.
 


Geri Dön