03 / 05 / 2024

Konya Bilim Merkezi'ni 72 bin 881 kişi ziyaret etti!

Konya Bilim Merkezi'ni 72 bin 881 kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin yüksek standartlı ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi'ni 2014 yılında 72 bin 881 kişi ziyaret etti. Bilim Merkezi, Konya'yı bilimin de merkezi yapma yolunda ilerliyor.



Bilim Merkezi'nde ziyaretçilere uygulamalı öğrenme imkanı sunulduğu dile getirilen açıklamada, merkezin sadece Konya'nın değil, tüm Türkiye'nin değeri olduğunu belirtildi. 

Açıklamada, görsel zenginliği ve estetiğiyle dünyadaki en önemli bilim merkezleri arasında yer alan Konya Bilim Merkezi'nin önemi vurgulanarak şöyle denildi: "Bilim merkezimiz, bilimsel merakı olan herkes için yeni fikirlerin oluşmasına imkan sağlıyor. Özellikle öğrencilerin ziyaret ettiği merkezde gençlerimiz bilimle ilgili merak ettikleri uygulamaları öğrenme imkanı bulabiliyor. 


Ayrıca üniversitelerin de araştırma yapmasma imkan tanman bilim merkezinde yeni bilimsel çalışmalara imza atılmasına vesile olmaktan dolayı gururluyuz. Kentin simgelerinden biri haline gelen bilim merkezini hizmete girdiği ilk yılında ülkemizden ve dünyanın farklı ülkelerinden devlet erkam, sanatçılar, öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrenciler olmak üzere 72 bin 881 kişi ziyaret etti." İnşaatına ve çevre düzenlemesine 90 milyon lira, sergiler için 31 milyon lira harcanan merkezde planetaryum, gözlem kulesi, öğrenciler için "Tırtıldan kelebeğe", "Kimya: Reaksiyonlar hakkında her şey", "Matematiksel şekerlemeler", "Hava ya da değil" adlı laboratuvar eğitimleri ve kütüphane bulunuyor. 


Yeni Mesaj


Geri Dön