29 / 04 / 2024

Konya İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni yüz binlerce kişi ziyaret ediyor!

Konya İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni yüz binlerce kişi ziyaret ediyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehitlerin anısına yaptırılan ve şehrin sembollerinden biri haline gelen İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni 5 yılda 2 milyon 85 bin 500 kişi ziyaret etti...




Kısa sürede Konya'nın en fazla ziyaret edilen mekanlarından biri olan Mevlana Müzesi yanındaki İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni her yıl Konya ve diğer illerden yüz binlerce kişi ziyaret ediyor.


Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şehitlerin hatıralarının yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli hizmet olan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni 2013'te 382 bin 500 kişi ziyaret etti.


Selçuklu mimarisinin çizgilerini taşıyan abide, bu özel yapısı ve manevi iklimiyle dikkati çekiyor. Abideyi açıldığı 17 Aralık 2008'den bu yana ziyaret edenlerin sayısı 2 milyon 85 bin 235 kişiye ulaştı.


İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'nde, başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin isimlerinin yazılı olduğu iç avlu bulunuyor. 


Konya'nın İstiklal Savaşı dönemindeki sosyal yapısının 3 boyutlu görsellerle anlatıldığı müzenin de yer aldığı abidede, tarihteki 16 Türk devletinin bayraklarının olduğu havuzlu yol ziyaretçileri etkiliyor. Komplekste ayrıca gazilerin bir araya gelip sohbet ettikleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Konya Şubesi'ne ait Gaziler Ofisi de yer alıyor. 


AA


Geri Dön