28 / 04 / 2024

Konya Karatay'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Konya Karatay'a Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi geliyor!

Konya Karatay Belediyesi, Akçeşme Mahallesi'ne yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için inşaata başladı. İnşaatın 7 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedefleniyor.




Karatay Belediyesi sağlık yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Akçeşme Mahallesine yapılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için ilk kazma vuruldu


Yaptığı çalışmalarla modern ve aydınlık bir ilçe için büyük atılımlara imza atarak sağlık alanında da çalışmalarını sürdüren Karatay Belediyesi, ilçeye yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi binası kazandırıyor. Karatay Belediyesi hizmet binasının arkasına yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için ilk kazma vuruldu. Karatay Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Karatay Semt Polikliniği ve Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ek binası ile ilçede sağlık alanında büyük bir değişim yaşandı.


Karatay Mini Diş Hastanesine kavuşuyor


Kalıcı eserler meydana getirerek, halkın temel ihtiyaçlarına çare olmayı amaç edindiklerine vurgu yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bu amaca dönük olarak belediye sağlık çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Akçeşme Mahallesi’ne kazandırılacak olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili Başkan Mehmet Hançerli şu bilgileri verdi: Belediyemiz sağlık yatırımlarına devam ediyor. Karatay Semt Polikliniğimizin olduğu yerde yeni bir diş hastanemizin temelini attık. Karatay Semt Polikliniğine günde 4 bin hasta geliyor. Yine şehir merkezinde olması sebebiyle polikliniğimizin yanında 850 metrekarelik bir arsa üzerinde 3 katlı bir mini diş hastanesi yapıyoruz. Sağlık Müdürlüğü ile gerekli protokoller imzalandı. İş ihale edildi, yer teslimi yapıldı ve hafriyat devam ediyor. 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde bu inşaat bitirilecek ve hemşerilerimizin hizmetine sunulacak.



Proje 2017 yılı içinde tamamlanacak


Başkan Hançerli 4 milyona mal olacak mini diş hastanesinde 20 diş ünitesinin aynı anda hizmet vereceğini vurguladı. Başkan Hançerli, Karatay’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığına dikkat çekerek; “Belediyemiz Karatay’daki bir açık olan diş hastanesi ile de gerekeni yaptı ve ihale etti. Karatayımız’ın şehir merkezindeki diş hastanemizin en kısa sürede tamamlayacağız. 2017 yılı içerisinde mini diş hastanemiz hasta kabulüne başlamış olacak. Yeni diş hastanemizin Karatayımız’a ve memleketimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Anadolu Manşet


Geri Dön