28 / 04 / 2024

Konya Sille'nin çehresi yeni projelerle değişiyor!

Konya Sille'nin çehresi yeni projelerle değişiyor!

5 bin yıllık tarihiyle önemli gündemi bulunan kafe ve restoranları ile ünlenen Sille şimdi de sosyal alandaki yatırımlarıyla ön plana çıkıyor. Konya’nın en modern ve en yeni huzurevi Sille’de inşa ediliyor.



Konya’nın yeni cazibe merkezleri arasında bulunan 5 bin yıllık köklü tarihinin yanı sıra son dönemde yaşanan kafe ve restoran yatırımları ve Sille Barajı’na yapılan dokunuşlarla ilgi odağı olan Sille'de yeni yatırımlar hızlandı. Konya’nın en yeni ve modern huzurevinin inşaatı için çalışmalar tüm hız kesmeden devam ediyor. Kolonları gün geçtikçe artan huzurevi bölgeye yeni bir soluk getirmesi planlanıyor.

BUTİK OTEL PROJESİ GÜNDEMDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Selçuklu’da bulunan başkanlık döneminde Sille’de butik otel hayata geçirmesi projesi gündemdeki yerini koruyor. Bölge için önemli bir ihtiyaç oluşturulan otel için Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma başlatması amaçlanıyor.

HAYIRSEVER YAPTIRIYOR

İnşaatı süren huzurevinin yaklaşık 2 yılda tamamlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devredilecek. Hayırsever işadamı Nurullah Ercan tarafından inşa ettirilen Meliha Ercan Hasta Konukevi 100 konuk kapasiteli olacak. Konya’nın ve bölgenin en modern huzurevi projenin yanı sıra İşadamı Ercan tarafından Sille Subaşı Mahallesi’ne de 12 derslikle okul kazandırılacak.
 


Geri Dön