Genel

Konya Stadı'nın çim serme çalışmaları tamamlandı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı tamamlanan yeni stadyumdaki çim serme çalışmalarını yerinde inceledi. Konya’da inşa edilen 42 bin kişilik, UEFA kriterlerine uygun stadyum tamamlandı...

Konya’da inşa edilen 42 bin kişilik, UEFA kriterlerine uygun stadyum tamamlandı. Son olarak yeni stadyumun çim serme çalışmalarını da yapıldı.

 


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yapımı tamamlanan yeni stadyumdaki çim serme çalışmalarını yerinde inceledi. Türkiye’de en hızlı yapılan stadyuma imza attıklarını söyleyen Başkan Akyürek, “Müteahhit firmaya, çalışan arkadaşlarımıza, emek veren herkese teşekkür ediyorum. 7-8 ay içinde ortaya çıkan eser gerçekten gurur duyulabilecek bir eser. 42 bin kişilik, UEFA kriterlerine uygun stadyumu Konya’mıza ve ülkemize kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

 

Yeni stadyumu sportif başarı ve güçlü bir takımla da bütünleştirmek gerektiğini kaydeden Başkan Akyürek, “Konya halkının bu esere sahip çıkmasını diliyoruz. Konyaspor’u ve Konya stadyumunu yalnız bırakmasınlar. Burayı dolu dolu görmek istiyoruz. Böylece hem Konyaspor’a hem de Konya’da sporun güçlenmesine önemli destek verilmiş olacaktır” diye konuştu.


Başkan Akyürek, yeni stadyumu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilgi ile takip ettiğini vurgulayarak, Türkiye’yi gururla temsil edecek bu eseri Türk sporuna kazandırmaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

 


TOKİ Haber