27 / 04 / 2024

Konya Toybelen'de 1526 dükkan inşa ediliyor!

Konya Toybelen'de 1526 dükkan inşa ediliyor!

Konya Yeni Sanayi Sitesi'nde sanayi dönüşümü başladı. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede 1526 dükkan inşa edildiğini dile getirdi.



Toğlu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) Konya Sanayi Sitesi'nde dönüşüm çalışmalarına başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmalarda gelinen son aşama hakkında açıklamalarda bulundu. 

TOKİ Başkanlığı eliyle 2 milyon 80 bin metrekarelik alanda, Konya Yeni Sanayi Sitesinin temelini attıklarını anlatan Bakan Kurum, şöyle devam etti:

Konya Toybelen de 1526 dükkan inşa ediliyor!

"Orada tam 2 bin 690 sanayi dükkanımızı yine bu dükkanlara destek sağlayacak sosyal donatıları, ticari üniteleri projelendirdik ve inşa çalışmalarına başladık. Sitemizde 5 binden fazla vatandaşımız istihdam edilecek. Samsun'umuzda bir proje başlattık, şehir içinde kalmış hakikaten şehre yakışmayan bu görüntüyü ortadan kaldırmak adına Toybelen'de 1526 dükkan ile 82 ticari ünitenin yer alacağı bir projeyi başlattık ve şehrin içindeki o alanı Toybelen'de daha modern, altyapısı iyi şartlarda hizmet verebilecek alana taşıyoruz. 2022 yılı ortasında da inşallah tamamlayarak, bu projemizi Samsun'umuza kazandırmış olacağız. Ben ekonomimize, istihdamımıza, şehirlerimize katkı sağlayacak bu yeni sanayi sitemizin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah çok daha büyük projeleri de birlikte adımlarımızı atmak suretiyle yapacağımızı da burada ifade etmek istiyorum."

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!


Geri Dön