28 / 04 / 2024

Konyaaltı Sahil Projesi’nde ilk etap Nisan'da tamam!

Konyaaltı Sahil Projesi’nde ilk etap Nisan'da tamam!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyük bir hızla ilerlediği Konyaaltı Sahili Projesi’ni etap etap hizmete açacak.



 

Antalya’nın pırlanta gerdanlığı dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde Belediye şirketi ANTEPE tarafından hayata geçirilen Konyaaltı Sahili Projesi çalışmaları tam gaz devam ederken, bazı etaplarda sona gelindi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, çalışmaların büyük oranda tamamlandığı, varyant, Beach Park’ın belli bir kısmı ile Sealife- Boğaçayı köprüsü arasındaki bölümün Nisan ayı sonunda halkın kullanımına açılması planlanıyor. 

 

Alt yapı tamam spor alanları yapılıyor

 

Yaz sezonuna yenilenen yüzüyle girecek sahilin alt yapısı ise yüzde 100 tamamlandı. Müze Meydanından Boğaçayı Köprüsü’ne kadar olan kısımda kanalizasyon, içme suyu, yangın ve yağmur suyu hattı olmak üzere toplamda 26 bin 721 metre altyapı çalışması yapıldı. Üst yapı çalışmaları kapsamında ticari ünitelerin karkas yapısı tamamlanırken, oyun ve spor alanlarının montajları gerçekleştiriliyor.  33 adet büfenin tamamının çelik konstrüksiyon işleri bitirildi ve ince işçilikleri başladı. Peyzaj alanları, araç ve bisiklet yolları ile yürüyüş yolları zemin kaplama imalatlarında ise etap etap sona gelindi.

Varyant bir başka güzel

Konyaaltı Sahili’nin benzersiz manzarasının en güzel seyredildiği varyant üzerinde yer alan yol ve kaldırım doğal taşlarla kaplandı. Falezlerin de temizlendiği projede varyanttın eski görüntüsünden de eser kalmadı. Proje tamamlandığında falezler gece ışıklandırılacak ve gecesi başka gündüzü ise başka güzel olacak. 
 


Geri Dön