14 / 05 / 2024

Konya'da arsa bulmak zorlaşıyor!

Konya'da arsa bulmak zorlaşıyor!

Konya'da özellikle şehir merkezindeki arsa sıkıntısı nedeniyle inşaat sektörünün kilitlenme noktasına geldiği ifade edilirken, sektör temsilcileri belediyelerden yeni imarlar açmasını bekliyor.



ARSA PAYI YÜZDE 50 

Konya'da inşaat sektörünün en büyük sıkıntısı arsa bulamamak. Yeni inşaatlar için hazır olduklarını ancak imarın kapalı olması nedeniyle arsa arzının talebe cevap veremediğini belirten inşaat sektörü temsilcileri, "Belediyeler yeni imarlar açarak, bu sıkıntıya çözüm üretmeli" diyorlar. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan sektör temsilcileri, "Arsa payları yüzde 50'yi geçti. İnşaat yapacak arsa bulamıyoruz" diyerek sıkıntılarını dile getirdiler. 


EV FİYATLARI ARTTI 

"İnşaat sektörü kilitlenmiş vaziyette" diyen müteahhitler, "Şehir merkezinde ve imara açık alanlarda arsa daralmaları var. Arz az olunca da arsa maliyeti doğrudan tüketiciye yansıyor. 150200 bin TL arasında olması gereken daireler arsa bedellerinden dolayı 250-300 bin liralara kadar çıkıyor. Bu da 'Konya'da ev fiyatları yüksek' algısını doğuruyor. Ancak maliyetler artınca, fiyatların yükselmesi de kaçınılmaz" diye konuştular. Konyağa gayrimenkul fiyatlarındaki artışın arsa sıkın kaynaklandığı bildiren sektör temsilcileri, "İmarlı arsa sıkıntısı fiyatları yükseğe doğru tetikliyor. İmara kapalı arsaların açılması bu sıkıntıyı ortadan kaldırır, fiyatları düşürür" diyor. 



Pusula Gazetesi (Konya)


Geri Dön