Kent Haberleri

Konya'da Kunduracılar üst geçidi hala bitirilemedi!

Kunduracılar ve Kule Site tramvay durağı arasına yapılması planlanan ve yapımına iki ay gibi bir süre önce başlanılan üst geçit halen tamamlanamadı. Üst geçidin yapıldığı çevrede bulunan esnaf, yer seçiminin yanlış olduğunu söyledi...


Kunduracılar ve Kule Site tramvay durağı arasına yapılması planlanan ve yapımına iki ay gibi bir süre önce başlanılan üst geçit halen tamamlanamadı. Üst geçidin yapıldığı çevrede bulunan esnaf çalışmaların uzadığını belirterek, üst geçidin yapıldığı yer seçiminin yanlış olduğunu söyledi. 


"YAPILMASI UZUN SÜRDÜ" 


Alt ve üst geçitlerin en çok olduğu şehirlerden olan Konya'ya yeni bir üst geçidi daha ekleniyor. Fakat vatandaşlar bu üst geçidin yapılma süresinin biraz uzadığını düşünüyor. Kunduracılar ile Kule Site tramvay durağı arasına yapılacak üst geçitle ilgili Berat Arıcı, "İki ay gibi bir süredir, yapılamadı. 


Geçtiğimiz aylarda doğum evi tarafına da bir üst geçit yapıldı. Onun yapılması kısa sürmüştü. Fakat burada ki üst geçit 2 ay gibi bir süre olmasına rağmen bitirilemedi. Buranın böyle yarım durumda olması ve çalışmaların uzun sürmesi, burada bulunan esnafları az da olsa etkiliyor. En çokta yayalar etkileniyor. Kaldırımın 10 metre civarında bir kısmı kullanılamıyor. Ayrıca buradaki çalışmalardan dolayı oluşan çamur ve buranın aylardır yarım bırakılmış bir şekilde olmasının da Konya'mıza yakışmadığını düşünüyorum. Yapacaklardır diye bekliyoruz" dedi. 


"YER SEÇİMİ YANLIŞ" 


Üst geçidin yapılacağı yer seçiminin yanlış olduğunu ifade eden Berat Arıcı, "Aslında bu üst geçit Kunduracılar tramvay durağının oldu yere yapılmalıydı. Orayı insanlar karşıdan karşıya geçmek için çok kullanıyor ve orda trafik lambası bile yok. Buraya çok fazla lazım değil. Saçma olmuş gibi geldi bana ama tabi yetkililerin bir bildiği vardır" dedi. 


Mustafa Selçuk ise, "İki ya da üç aydır yarım bir şekilde duruyor. Ne kadar sürede yapılması gerektiğini bilmiyoruz tabi. Şimdi çalışmalardan dolayı olumsuz etkileniyoruz. 

Ama üst geçit tamamlanınca nasıl olur bilmem. Bu üst geçidin hastane için yapıldığını söylendi. Bu üst geçidin projesinde yerinin biraz daha Kule tramvay durağına yakın olduğu söylendi. Sonradan alman bir kararla buraya yapılması kararlaştırıldı diye duyduk. Ama buraya yapılması çok doğru değil diye düşünüyorum" diye konuştu. 


Anadolu'da Bugün