Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!
Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir merkezinde bulunan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin Konya Yeni Sanayi Sitesi’ne taşınmasının Türkiye’nin en büyük sanayi dönüşüm projelerinden biri olduğunu dile getirdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Yeni Sanayi Sitesi’nin temelinin atılmasının Konya için çok önemli bir milat olduğunu belirten Başkan Altay, “Çünkü Eski Sanayi ve Karatay Sanayi mevcut durumu ile adeta yaşamı sonlanmış, bir ölü haline gelmişti ama cenaze merasimi gerçekleştirilememişti. Yeni Sanayi’nin temelini atarak bunu gerçekleştirdik” dedi.
ESNAFLARLA TAM MUTABAKAT SAĞLANDI
“Bir hayalimiz daha gerçekleşiyor” diyerek konuşmasına devam eden Altay, şunları kaydetti:
“Konya’da çok uzun yıllardır taşınması konuşulan ama bir türlü gerçekleşmeyen Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’de 1 milyon metrekarelik alanda 800 bin metrekare taşınacak alan bulunuyor. Burada bulunan 2 bin 858 esnafımızla görüşmeler yapıp tam mutabakat sağlayarak TOKİ ile protokol imzaladık. Ödeme seçenekleri belirlendi ve başvurular alındı. Böylece özellikle kiracı olarak Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin kahrını çeken esnafımız, uygun şartlarda iş yeri sahibi olma imkânına kavuşmuş oldu.”
‘Mevlana Şehri’nde altın dönüşüm
Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da sürdürdüğü kentsel yenileme çalışmaları kapsamında bölgenin tarihi dokusuna uygun Türkiye’de çok konuşulacak bir projeyi hayata geçirmek için hazırlanıyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı çevresinde başlatılan tarihi dönüşümde çalışmalar hızla sürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya için önemli dönüşüm çalışmalarından biri olan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da esnaflarla mutabık kalarak başlattıkları çalışmaların planladıkları şekilde sürdüğünü dile getirdi.
DÖNÜŞÜM SÜRECİ HIZLANDIRILDI
Mevlana Türbesi ile tarihi Bedesten arasında tarihi dokuya uygun, Konya’ya yakışan bir projeyi hayata geçireceklerine dikkat çeken Başkan Altay, “Konya’nın önemli sorunlarından birisi olan ve yapıldığı günden beri tartışılan Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemlerini tamamladık. Altın Çarşı’da da tamamlanmak üzere. 2021 yılı içerisinde Altın Çarşı’yı ve Mevlana Çarşısı’nı yeni yüzüyle esnafımıza, Konya’ya, Türkiye’ye layık bir hale getirmeyi planlıyoruz. Burada amacımız; Mevlana Meydanı’ndan Bedesten, Aziziye Camii, İplikçi Camii, Şems-i Tebrizi Türbesi ve Alaaddin Tepesi’ne doğru bir hareket oluşturmak. Şehrimize değer katacak, Türkiye’de çok konuşulacak bir proje olacak. İşbirliği için tüm esnaflarımıza teşekkür ederim” dedi. Başkan Altay, dönüşüm sürecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan etmesiyle başladığını ifade ederek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni döneminde ilk icraatlardan birisi budur. Başlangıcı ve Cumhurbaşkanlığı kararının çıkması 34 gün sürdü. Normalde Bakanlar Kurulu’na gidecek, kabine üyeleri imzalayacak 6-8 aylık bir süreçti. Yine bu projenin ortaya çıkmasında Konya’nın tüm projelerinde olduğu gibi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un hem resmi prosedürün yürütülmesinde hem finansal desteğinde çok büyük katkısı oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza Konya adına teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.
Başkan Altay, Konya’nın bütün projelerine destek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük’e teşekkür etti ve projenin Konya için hayırlı olmasını diledi.
Konya Akşehir'de 10 bine yakın kişinin mülkiyet sorunu çözüldü!