29 / 04 / 2024

Konya'dan Kenya'ya eğitim ve sosyal kompleks tesisi yardımı!

Konya'dan Kenya'ya eğitim ve sosyal kompleks tesisi yardımı!

Geçen ay başkent Nairobi'de bir AVM'ye yönelik terör saldırısı yapılan Kenya'nın yaralarını Konyalı işadamı ve gönüllüler sanyor. Kenya Malindi'de inşa ettirdikleri eğitim ve sosyal kompleks tesisi yılbaşında hizmete giriyor..



Geçen ay başkent Nairobi'de bir AVM'ye yönelik terör saldırısında 68 kişinin hayatını kaybettiği Kenya'nın yaralarını Konyalı işadamı ve gönüllüler sanyor. Kimse Yok mu Demeği'nin Konya şubesi ile Ömeriye Vakfı Genel Müdürlüğü'nün ülkenin en büyük şehirlerinden Malindi'de inşa ettirdiği hastane, aşevi, kreş, ilkokul, lise ve yurttan oluşan kompleksin yüzde 90'ı tamamlandı. Yılbaşında hizmete girecek tesis bünyesindeki aşevinde her gün 500 fakir ve muhtaç yemek yiyecek. 36 yataklı 4 ameliyathaneli hastanede belirli oranda ücretsiz hizmet sunulacak. 720 öğrenci kapasiteli okulda, fakir ve ihtiyaç sahibi öğrenciler okuyacak. Kurban Bayramı münasebetiyle gittikleri ülkede modern külliye niteliğindeki tesisleri yerinde gören Konyalı işadamlan, girişimlerinin sebebini Yunus Emre'nin mesajı ile anlatıyor: "Yaratılmışı severiz, yaradandan ötürü deyip Konya ile Kenya arasında bir kardeşlik bağı kurmak istedik.


Konya'daki 160 Kimse Yok mu gönüllüsü geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı nedeniyle Kenya'daydı. Halka kurban yardımı dağıtan hayırseverler, Türkiye'ye döndü. Ancak şimdi de yılbaşında hizmete girecek olan kompleksin bitmesini dört gözle bekliyorlar. İnşaatı yerinde gören Konyalı işadamlar, Westgate'te yapılan saldın ile büyük yaralar açıldığını, kardeşlik bağlarını göstermek için bir eğitim ve sosyal kompleksi yaptırdıklarını söylüyor. 


Merkezi Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan Ömeriye Vakfının genel başkanı Bilal Karaduman, Konya Merve Eğitim Kurumlan Başkanı Ahmet Şirin ve 160 gönüllüye teşekkür etti. Konya'dan Kenya'ya kurulan gönül köprüsünün eserlerinin görünür hale gelmeye başladığını ifade eden Karaduman, "Birilerinin bomba atarak imha etmeye çalıştığı birlik ve beraberliği Anadolu insanın sağlıyor. Konyalı gönüllüler ellerinde gül fideleriyle geliyor, biz de burada ev sahipliği yapıyor, güzel gelişmelerin lojistiğini yapıyoruz. Bu kompleks bizim tarihi müktesebatımızdan neşet eden bir kültürün Afrika'daki yansıması olacak inşallah." dedi. Konya Merve Eğitim Kurumlan Başkanı Ahmet Şirin, Kurbanı kurbiyet vesilesi kılarak Kara Kıta'nın kara talihini değiştirmek için burada bulunanlan ziyarete geldiklerini söyledi. 


Şirin hissiyatını "Westgate saldırısı oldu. Yaşanan terör saldırısı bizi hayli üzdü. Biz Mevlana diyarından yaratılanı Yaratan'dan ötürü severek geldik. Kimse dininden ırkından dolayı birbirini hor görmemeli. Kardeşlik bağını gösterme adına bu eğitim ve sosyal kompleks vesile olur inşallah." şeklinde dile getirdi. 



Elif Ordukaya  / ZAMAN


Geri Dön