02 / 05 / 2024

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

Konya'nın en büyük AVM'si olacaktı! Çürümeye terk edildi! İşte nedeni...

2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır dal kıpırdamıyor. 



2016 yılında Yeni İstanbul Yolu Caddesi üzerinde “Konya'nın en büyüğü olacak” iddiasıyla temeli atılan ve hemen çalışmalara başlanılan AVM projesinde 7 yıldır tek bir çivi dahil çakılmadı. Nedeni ise duyanları üzdü.

KONYA'NIN EN BÜYÜK AVM'Sİ OLACAKTI!

7 yıl önce temelleri atılan ve Konyanın en büyük AVM'si olarak inşaat çalışmalarına başlanan proje kaderine terk edildi. 2016 yılından bu yana tek bir çivi bile çakılmayan AVM projesi çürümeye başladı.

Kaderine terk edilen inşaatın ilerletilememesine ekonomik kriz gerekçe gösterilmişti. Özellikle 2018 yılının Ağustos ayından bu yana yaşanan ekonomik problemlerin projeyi durduran ana gerekçesi olduğu biliniyor.

TEK AÇIKLAMA BİLE GELMEDİ!

Konyalılar, atıl vaziyetteki inşaat özelinde alanda hangi çalışmaların yürütüleceğini, AVM projesinin devam edip etmeyeceğini veya bölgenin farklı bir amaçla kullanılıp kullanılmayacağını merak ediyor. Bu konuda yapılan haberlere rağmen herhangi bir açıklama yapılmaması da dikkatlerden kaçmıyor.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sancak Parkı, Yeni İstanbul Yolu Caddesi, Şeyh Mehmet Remzi Yersel Caddesi ve Veysel Karani Caddesi'nin kesiştiği noktada, Elmalılı Hamdi Tramvay Durağı karşısında yer alan AVM projesi, sadece kaba inşaat olarak kaldı.

Yıllardır tek bir çivi dahi çakılmayan kaba inşaat ve bir adım dahi yol alınamayan projede, Konya'daki israfın büyüklüğünü de gün yüzüne çıkardı.

7 yıl boyunca bir çivinin dahi çakılmadığı projede, kaba inşaatın demirlerinin paslandığı, yağıştan dolayı inşaatın bazı noktalarında aşınmaların olduğu da görüldü. Bu projede Konyalıları israftan sonra en fazla rahatsız eden mesele de görüntü kirliliği oldu.

Yıllardır projenin sadece kaba inşaatını gören Konyalılar, “Buraya ne yapılacak? Yıllardır aynı görüntü? Kaynaklar boşa kullanılmamalı” diyerek tepki gösterdi. 

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Geri Dön