Konya'nın konut yapımına ihtiyacı var!
Son yıllarda konut yapımının hızlandığını vurgulayan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka, aldığı göçle birlikte Konya'nın çok hızlı büyüyen bir şehir haline geldiğini söyledi.
Son yıllarda konut yapımının hızlandığını vurgulayan Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Okka, aldığı göçle birlikte Konya'nın çok hızlı büyüyen bir şehir haline geldiğini söyledi. İbrahim Okka aldığı göçler dolayısıyla Konya'nın konut yapımına ihtiyacı var dedi. Belediyelerin uzun vadili planlar yapması gerektiğine değinen Okka: "Belediyelerimiz alt yapıdan eğitime, sağlıktan parka kadar yaptığı projeleri uzun vadeli tasarlamalı ve yapmalı" dedi.
Firma 1976 yılında İbrahim Okka tarafından kuruldu. 1980'li yıllara kadar resmi taahhüt işleri yapan Okkalar İnşaat 87 yılında A.Ş. olduktan sonrasında Konya ve İstanbul da binden fazla konut, iş merkezi ve dükkânı haya ta kazandırdı. Firma binlik beğeni toplayan yatırımlarıyla Konyalıların güvenini kazanmış kurumsallaşma yolunda hızla ilerleyen dev bir aile şirketi oldu. Gazetemizi ziyaret eden Okkalar İnşaat yönetim kurulu Başkanı İbrahim Okka Gazetemiz sahibi Mehmet Yaşa ve yazı işleri müdürümüz Osman Kabalayla Konya'da ki inşaat sektörü üzerine uzun uzun sohbet etti. Uzun vadeli projeler yapılmalı İbrahim Okka aldığı göçler dolayısıyla Konya'nın konut yapımına ihtiyacı var dedi. Belediyelerin uzun vadili planlar yapması gerektiğine değinen Okka: "Belediyelerimiz altyapıdan eğitime, sağlıktan parka kadar yaptığı projeleri uzun vadeli tasarlamak ve yapmalı. 65 yılında yapılan Nalçacı caddesi hala Konya'nın en büyük caddesi olma özelliğini taşıyor. 70 yıllarda yapılan çevre yolu şehir içinde kaldı. Alternatif bir yol yok ve yenisi yapılmadı. Kısacası uzun projeksiyon yapan yönetici yok" dedi. İlçeler arasında dengesizlik var Okkalar inşaat yönetim kurulu başkanı İbrahim Okka merkez ilçeler arasında dengesizlik olduğunu belirterek: "Bir bölgede 10 yada 12 katlı bina yapılırken başka bir bölgede 6 katlı binadan yükseğine izin verilmiyor. Buda ilçeler arasındaki dengeyi bozuyor. Hizmet için bazı bölgelerde belediyelerin risk alması gereken yerler var. Bu nedenle belediyeler bu tür bölgelere hizmet götürürken korkmamalı ve risk almalı" diye konuştu. Önüne gelen mütahit oldu Son yıllarda mütahitlik yapanların sayısı arttı bunun sebebi de kar payı biraz yüksek olduğu için inşaat sektörü oldu. Üç beş kuruş parası olan bu işe soyunuyor diyen İbrahim Okka; "Mütahitlikte kıstas yok bunun içinde önüne gelen mütahitlik yapıyor. Bununda önüne geçilmeli ve kriterleri olmalı. Şu anda Konya'da yapılan evlerde kalite var mı derseniz evet var. Konya kendini bu konuda aştı" şeklinde konuştu.
Çiğdem ÖZEK/Takip