02 / 05 / 2024

Kooperatif paralarının zimmet davası görülmeye başlandı

Kooperatif paralarının zimmet davası görülmeye başlandı

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Urla'daki İTOKENT Konut Yapı Kooperatifi'nin eski başkan yardımcısı Ertan Sakızlı'nın hakkındaki zimmete para geçirme davası görülmeye başlandı



İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Urla'daki İTOKENT Konut Yapı Kooperatifi'nin eski başkan yardımcısı Ertan Sakızlı hakkında, 2003 yılında söz konusu kooperatifte toplanan paraların 57 bin 795 TL'lik bölümünü zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla açılan davanın görülmesine başlandı.

İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya tutuksuz sanıklar Demirtaş ve Sakızlı katılmadı, sanık avukatlarıyla müşteki Nevzat Keçecioğlu duruşmada hazır bulundu. Keçecioğlu, duruşmada verdiği ifadede, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Eşi adına paraları bankaya kendisinin yatırdığını, paralardan 2 bin 500 TL'sinin belediyeye yatırılmadığını tespit ettiğini belirten Keçecioğlu, şöyle dedi:
"Bu paraların kooperatif yönetiminin uhdesinde olduğunu öğrendim.

Sanıklardan istedim, vermeyeceklerini söylediler. İcra yoluyla parayı kendilerinden aldım. Benim gibi birçok kişinin parasını zimmetlerinde bulundurdukları için sanıklardan şikayetçiyim." Sanık avukatlarının, gelmeyen müvekkilleri hakkında mazeret bildirdikleri duruşma, sanıkların dinlenmesi ve eksiklerin giderilmesi için ertelendi. Mahkeme heyeti, sanıklar ve diğer müşteki Sevgi Keçecioğlu'nun bir sonraki duruşmaya polis zoruyla getirilmelerini kararlaştırdı.

İddianamede, Urla'daki SS İTOKENT Konut Yapı Kooperatifinde Ekrem Demirtaş'ın yönetim kurulu başkanı, Ertan Sakızlı'nın da başkan yardımcısı olduğu dönemde, üyelerden, binaların oturma iznini almak ve vergi harçlarını ödemek üzere banka şubesinde açılan iki ayrı hesaba 457 bin 643 TL yatırılmasının sağlandığı belirtildi.

Paranın 57 bin 795 liralık kısmının akıbetinin belli olmadığı kaydedilen iddianamede, şüphelilerin (Ekrem Demirtaş ve Ertan Sakızlı) bu parayı banka aracılığıyla zimmetlerine geçirerek, atılı suçu işledikleri öne sürüldü.

İddianamede, sanıkların Türk Ceza Kanunun zimmet suçunun düzenlendiği 247/1-2 maddesi gereğince, 7,5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmalarını talep edildi. (AA)

 


Geri Dön