Ekonomi

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı başvuruları başladı! Başvuru yapmak isteyenler dikkat! Son tarih 28 Nisan!

2023 yılına yönelik Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) başvuruları başlamış olup başvurular 28 Nisan'a kadar devam edecek. 2023 yılına yönelik KOOP-DES Programı başvuruları başladı

Ticaret Bakanlığın internet sitesin üzerinden duyuru yaptı. 2023 yılına yönelik KOOP-DES Programı başvuruları başladı. 

KOOP-DES PROGRAMININ AMACI!

KOOP-DES Programının amacı, kooperatif ve üst kuruluşlarının üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi ve faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması. Aynı zamanda, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunularak, rekabet güçlerinin artırılması ve bireysel tasarrufların uygun kooperatif girişimcilik modelleri ile ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

KOOP-DES'İN ÇOĞUNU KADINLAR OLUŞTURUYOR!

KOOP-DES'e, kapsamında kuruluş, işleyiş ve denetimleri Bakanlık tarafından gerçekleştirilen, ortaklarının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu ve kadın emeğini değerlendirme amacı güden kooperatifler ve üst kuruluşları başvurabilecek.

BAŞVURULAR 28 NİSAN'A KADAR DEVAM EDECEK!

Başvurular 28 Nisan'a kadar ticaret il müdürlüklerine yapılması gerekiyor. Yapılan duyuruda, program kapsamında desteklenecek proje konularına yönelik de bilgi verildi.

Buna göre, kooperatiflerin üretim ve istihdama katkı sağlayacak projelere yönelik olarak makine ve/veya ekipman ile ilgili mal alımlarına, ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerin işletecekleri yaşlı ve engelli bakım merkezleri ile çocuk kulüpleri, kreş ve gündüz bakımevlerinin demirbaş eşya niteliğindeki yatırım malı alımlarına, ürettikleri ürünlerin tanıtımı ve pazarlanmasına ilişkin sergi ve fuar katılımlarına yönelik hizmet alımlarına ve projelerine ilişkin nitelikli personel istihdamlarına destek verilecek.

Hibeye esas proje tutarı azami sınırı, mal alımlarında 200 bin lirayı, hizmet alımlarında 30 bin lirayı, nitelikli personel istihdamında yıllık bir personel için 103 bin lirayı, iki personel için toplam 206 bin lirayı geçemeyecek.

Üst sınırlar içerisinde proje tutarlarının kalkınmada öncelikli yörelerde yüzde 75'i, diğer bölgelerde yüzde 50'si, kalkınmada öncelikli yöre şartı olmaksızın ortaklarının en az yüzde 90'ını kadınların oluşturduğu kooperatiflerde yüzde 75'i Bakanlık tarafından karşılanabilecek. Proje tutarlarının kalan kısmı ise proje yürütücüsü kooperatif tarafınca ödenecek. 

Gıdada vatandaşa müjdeli haber! Ucuz satış yapacak Koop-Bakkal’lar geliyor!

Ucuz gıda daha çok kişiye ulaşacak! Tarım Kredi ürünleri artık bakkallarda da satılabilecek