Ekonomi

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Milyonlarca araç sahipleri yeni yılda 'köprü ve otoyol fiyatları zamlandı mı, 2023’te köprü ve otoyol ücretleri arttı mı?’ sorusunun cevabını merakla arıyor.

Sosyal medyada Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin zamlandığına dair çıkan haberler gündeme oturmuştu. Bu konuda Ulaştırma Bakanlığı açıklama yaptı.

İşte o detaylar…

 Sosyal medyada Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin zamlandığına ve en uygun araç geçişinin de 410 lira olduğuna dair çıkan haberler ülkenin gündemini karıştırmıştı. Konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nden beklenen o açıklama geldi.

İşte konuyla ilgili araç sahiplerini ilgilendiren açıklama ve ilgi ile araştırılan haberin detayları...

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: HERHANGİ BİR ZAM YAPILMADI!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklama neticesinde; "Köprü ve otoyol ücretlerinde herhangi bir zam yoktur. Yalan haberlere itibar etmeyiniz." İfadelerine yer verildi.

SOSYAL MEDYADA ÇIKAN HABERLER ASILSIZ!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da "Karayolları Genel Müdürlüğü olarak işlettiğimiz ve Yap-İşlet-Devret (YID) olarak işletilen köprü ve otoyol geçiş ücretlerine 2023 yılında herhangi bir zam uygulanmamıştır. Bu yönde çıkan haberler tamamen asılsızdır. Kamuoyuna duyurulur" şeklinde açıklama yapıldı.

8.006 TL MAAŞ HESAPLARA GEÇECEK!

İhtiyaç sahiplerine ödenen tutar 8.006 TL’ye çıktı bu ödemelerin başvurusu için de 1 aylık süre sınırı konuldu. Bu süre içinde gerekli belgelerle başvurunun tamamlanması isteniyor. Başvurular İŞKUR üzerinden alınmaktadır.

Yeni yılda asgari ücretle beraber memur ve emekli zammı, yardım ödenekleri gibi birçok ödemenin tutarı değişecek. 2022 yılında hak sahiplerine 5.137 TL olarak ödenen işsizlik maaşı, hesaplamalara göre yeni yılda 8.006 TL olarak yansıyacak. Düzenli ödemeden yararlanmak adına başvuru süresine dikkat edilmesi bilhassa duyuruldu. Asgari ücretin 8.500 TL’ye çıkarılmasıyla işsizlik maaşı miktarında da değişiklik oldu. Bununla beraber en düşük işsizlik maaşı 4 bin 3 TL, en yüksek işsizlik maaşı ise 8 bin 6 TL oldu.

Kiracılar yaşadı! Eski ev sahiplerinizden tazminat alabilirsiniz! İşte detaylar!

2023 MTV ne kadar? MTV 2023 ne zaman ödenir? 2023 MTV ödemesi ne kadar oldu?