30 / 06 / 2024

Köprülerin geçiş ücreti temmuzda zamlanıyor

Köprülerin geçiş ücreti temmuzda zamlanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine’nin “yap-işlet-devret” projelerine ödeyeceği miktarın 37 milyar Türk Lirasını’nı aşacağını belirterek, temmuzda köprü geçiş ücretlerinin zamlanacağını söyledi.



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine’nin yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdiği projelere ödeyeceği meblağın geçen seneye göre iki katına çıktığını belirtti.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre, Hazine’nin Osmangazi, Çanakkale, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli’nde yalnızca senenin ilk 6 ay için için işletmeci firmalara ödediği miktar 18 milyar Türk Lirası’nı aştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Hazine tarafından yapılan ödemelerle ilgili olarak, “İktidar şirketlerin kur kaybını dert edindi. Dolarları üç beş şirkete aktarmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Köprülerin geçiş ücreti temmuzda zamlanıyor

HER YIL İKİYE KATLANIYOR

Hazine’nin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yaptırdığı Osmangazi, Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli’nde verilen garantiler nedeniyle sadece yılın ilk yarısında işletmeci şirketlere 18 milyar 593 milyon Türk Lirası ödendiğini ifade eden Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü ve tünellerden geçiş ücretlerine zam yapılacağını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Yavuzyılmaz şunları söyledi:  “Temmuzda geçiş ücretleri zamlanacak. Yılın sonunda fatura artacak. Hazine bu projeler için bir önceki yıla göre 2 kat fazla ödenek ayırmak durumunda kalıyor.”

Yavuzyılmaz yapılacak zamlarla ilgili ise şu açıklamayı yaptı:
“1 Temmuz itibarıyla bu projelerde yapılacak kur ayarı ile geçiş ücretleri Osmangazi Köprüsü’nde 1.808 Türk Lirası, Çanakkale Köprüsü’nde 740 Türk Lirası, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde  180 Türk Lirası,  Avrasya Tüneli’nde 213 Türk Lirası olacak. Geçiş yapan her araç için fark ödemesi ise Osmangazi Köprüsü’nde 1.409 Türk Lirası, Çanakkale Köprüsü’nde 321 Türk Lirası, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde  131 TL ve Avrasya Tüneli’nde ise 101 TL olacak.” 

 


Geri Dön