GYO

Koray GYO Sarıyer projesi için imzalar atıldı! Yeni proje!

Koray GYO Sarıyer projesi için arsanın yüzde 12 payına sahip malikleri (Üçüncü Grup) ile Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına karar verildi. İşte detaylar... Koray GYO, İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi 11 ada 87 No'lu parselde kayıtlı, tapu kayıtlarında yüzölçümü 9 bin 34 metrekare olan arsada, arsanın yüzde 12 payına sahip malikleri (Üçüncü Grup) ile 30 Mayıs 2023 tarihli Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına, diğer grup (kalan yüzde 28) ile bu amaçla görüşmelerin sürdürülmesine karar verildiğini açıkladı

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi Hakkında açıklama yaptı.

Koray GYO, İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi 11 ada 87 No'lu parselde kayıtlı, tapu kayıtlarında yüzölçümü 9 bin 34 metrekare olan arsada, arsanın yüzde 12 payına sahip malikleri (Üçüncü Grup) ile 30 Mayıs 2023 tarihli Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına, diğer grup (kalan yüzde 28) ile bu amaçla görüşmelerin sürdürülmesine karar verildiğini açıkladı. 

Karar, 30 Mayıs 2023 tarihli Koray GYO Yönetim Kurulu toplantısında, oybirliği ile alındı. 

Peki Koray GYO Sarıyer projesinde paylaşım oranı nasıl? Koray GYO Sarıyer projesinin inşaat alanı ve satılabilir alanı kaç metrekare? 

Koray GYO Sarıyer projesi kapsamında, söz konusu arsa için Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 28 Haziran 2022 tarih ve Özel 2022-524 sayılı Değerleme Raporuna göre, taşınmaz üzerinde kat karşılığı yöntemiyle proje geliştirilmesi halinde makul paylaşım oranının iş geliştirici yüzde 50-55 aralığında belirlendiği ifade edildi. 

Bu şekilde Koray GYO ile yüzde 72 oranında hisse sahipleriyle sözleşme imzalanmış olması sebebiyle 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu gereği gerekli 2/3 çoğunluk sağlandı. 

Her ne kadar geri kalan hissedarlar ile görüşmelere devam edilecek ise de Kentsel Dönüşüm Kanunu gereği ilgili belediye ve resmi kurumlar nezdinde proje geliştirilmesi ile ilgili izin başvuruları için harekete geçilecek. 

Koray GYO Sarıyer projesi kapsamında, çizilen mimari konsepte göre toplam inşaat alanı 50 bin metrekare, toplam satılabilir alanın ise 32 bin metrekare olacağı öngörülüyor. 

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Yönetim Kurulumuzun 30.05.2023 tarih 2023/26 sayılı toplantısında,

İstanbul İli Sarıyer İlçesi Maslak Mahallesi  11 ada 87 No' lu parselde kayıtlı,  tapu kayıtlarında yüzölçümü 9.034 m2  olan arsada ("Arsa"), arsanın %12 payına sahip malikleri (Üçüncü  Grup) ile  30.05.2023 tarihli Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi yapılmasına, diğer grup (kalan %28) ile bu amaçla görüşmelerin devam ettirilmesine,

toplantıya katılanların oybirliğiyle karar verilmiştir.

Söz konusu arsa için Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 28.06.2022 tarih ve Özel 2022-524 sayılı Değerleme Raporuna ("Ekspertiz Raporu") göre taşınmaz üzerinde kat karşılığı yöntemiyle proje geliştirilmesi halinde makul paylaşım oranının iş geliştirici %50-55 aralığında tespit edilmiştir.

Böylelikle Şirketimiz ile %72 oranında hisse sahipleriyle sözleşme imzalanmış olduğundan 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu gereği gerekli 2/3 çoğunluk geçilmiştir.

Her ne kadar geri kalan hissedarlar ile görüşmelere devam edilecek ise de Kentsel Dönüşüm Kanunu gereği ilgili belediye ve resmi kurumlar nezdinde proje geliştirilmesine yönelik izin başvurularına başlanacaktır.

Bu kapsamda;

Geliştirilen proje için çizilen mimari konsepte göre toplam inşaat alanı 50.000 m2,toplam satılabilir alanın ise 32.000 m2 olabileceği öngörülmektedir.

Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.

Koray GYO Sarıyer projesi geliyor! Yeni proje! 

Koray GYO'dan Maslak arsasına ilişkin açıklama! 

Emlak Konut GYO'dan Tuzla'ya 460 konut ve 40 dükkanlık yeni proje geliyor!