Genel

Koreli teknoloji firmaları Türkiye'ye AR-GE yatırımı yapacak!

Yabancı yatırımcıları çekmek için Türkiye’nin çok iyi teşvikler verdiğine dikkat çeken LG Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, “Türkiye Yatırım Ajansı ile görüşüyoruz. 2 tane somut projemiz var. Bunlar Ar-Ge barındıran yatırımlar olacak” dedi.

100'den fazla ülkede 82 bin çalışanıyla ve 60 milyar doların üzerindeki cirosuyla dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinden olan Güney Koreli LG firması Türkiye'de yatırım yapacak. Türkiye'nin Avrupa ve çevresindeki ülkelere nazaran hızla büyüdüğünü belirten LG Türkiye Genel Müdürü Calvin Cho, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Türkiye Yatırım Ajansı ile 2 somut proje üzerinde görüşmelerin sürdüğünü söyleyen Cho, yatırımcılara sunulan teşviklerden faydalanmak istediklerini belirtti.


TEKNOLOJİK İŞBİRLİĞE HAZIRIZ

LG ve Güney Kore olarak her alanda Türkiye ile teknolojik işbirliğine hazır olduklarını belirten Genel Müdür Cho, “Teknoparklarınızı biliyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. LG açısından Türkiye yatırım yapma ve büyüme açısından çok stratejik bir ülke. Bu stratejik konum Samsung ve Hyundai için de geçerli. Güney Koreli birçok firma Türkiye'de iş yapıyor. Nükleer santrale talip olmuştuk. Koreli firmalar bununla ilgilendi ve üzerinde çok çalıştı. İkinci nükleer santral için de bizim firmalarımız çok çalıştı ancak projeyi Japon şirketi aldı. Bunda Japon Başbakanı'nın ikili ilişkileri de etkili oldu” diye konuştu.


TEŞVİKLER TÜRKİYE'Yİ DAHA CAZİP KILIYOR

Avrupa ekonomisinin hala düşüşte olduğunu aktaran Cho, Türkiye'nin bölgesinin yıldızı olduğunu vurguladı. Cho, “Türkiye, çevresindeki ülkelere nazaran hala büyüme potansiyeli olan ve büyüyen bir ekonomi. Türk hükümetinin doğrudan yabancı yatırımları çekmek için sunduğu teşvikler, Türkiye'nin yatırım için daha da cazibesini arttırıyor” dedi.


2 PROJEYLE YATIRIM YAPACAĞIZ

Bu imkanlardan yararlanmak için Türkiye Yatırım Ajansı ile görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Cho, şunları kaydetti: “Önümüzdeki dönemde Türkiye'de 2 tane somut projemiz var. Görüşmelerimizde yatırımın içeriği teknolojik olacak. Zaten gördüğümüz kadarıyla Türkiye'nin de çabası teknolojik, katma değeri yüksek yatırımları çekebilmek. Bizde öyle sadece sıradan üretim amacıyla değil, teknoloji ve Ar-Ge konusunda Türkiye'nin bu politikasına uygun bir yatırım üzerinde çalışıyoruz. Sadece bir montaj tesisi değil, teknoloji ve Ar-Ge transferi sağlayacak bir yatırım olacak.”


Yeni Şafak