28 / 04 / 2024

Körfez Belediyesi yapı denetim firmalarıyla toplantı yaptı!

Körfez Belediyesi yapı denetim firmalarıyla toplantı yaptı!

Körfez’de faaliyet gösteren firmalar ile ortak bir akıl oluşturmak adına düzenlenen toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri yapı denetim firmalarına önemli bilgiler aktardı.



Körfez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri Körfez’de inşaat faaliyeti yürüten yapı denetim firmaları ile toplantı yaptı. Körfez Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer Sayar, Yapı Ruhsat Şefi Fatih Gümüş’ün yanı sıra Körfez’de hizmet veren mimar ve mühendisler ile yapı denetim firması temsilcileri katıldı. Körfez’de faaliyet gösteren firmalar ile ortak bir akıl oluşturmak adına düzenlenen toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri yapı denetim firmalarına önemli bilgiler aktardı. Toplantı karşılıklı fikir alışverişleriyle devam etti. Yapı denetim firmaları çözüme kavuşturulması adına taleplerini İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer Sayar’a iletirken, Yapı Ruhsat Şefi Fatih Gümüş, ilçenin inşaat faaliyetleri konusunda söz sahibi olan kişilerle ortak bir dil oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.


Yapı Ruhsat Şefi Fatih Gümüş, “Amacımız yapı denetimlerin piyasada çalışan mimarlarımızın, mühendislerin, mal sahiplerinin, aynı zamanda belediyemizin daha verimli iş yapabilmesine kolaylık sağlamaktır” dedi. Körfezli Müteahhitler ve Yapı Denetim firmaları temsilcileriyle İmar Planlamalarında ki değişikliklere de değinen belediye yetkilileri yapı denetim firmalarına çeşitli bilgiler aktardı. Yapı denetim firmaları yetkilileriyle ve proje müelliflerinin istek ve taleplerinin yanı sıra yapı denetim konusunda firma sahiplerinin çözüm önerileri de düzenlenen toplantıda konuşuldu. Toplantı kapsamında imar planlamalarındaki değişiklikler, çevre ve güvenlik önlemlerine yönelik uygulamalar ve binalardaki cephe ve estetik uygulamaları gibi konular ele alındı.


Körfez Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömer Sayar, düzenlenen toplantının verimli geçtiğini ve sık sık tekrarlanacağını ifade ederek, “Düzenlenen toplantının amacı bellidir. Amacımız Körfez’de en güzel şekilde hizmet etmek ve modern binalar kazandırmaktır. Tek isteğimiz, hep birlikte el ele vererek samimi bir şekilde birlikte güzel işler yapmaktır” dedi.


Körfez Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıdan dolayı memnuniyetlerini dile getiren firma yetkilileri, toplantının verimli geçtiğini ifade ettiler. Toplantıda daha güzel projeler, daha güzel denetim ve daha güvenli ve yaşanabilir Körfez vurgusu yapılırken, karşılıklı istişare toplantılarının süreç içerisinde devam edeceği belirtildi.



Derince Ekspres 


Geri Dön