28 / 04 / 2024

Körfez Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündeminde!

Körfez Yüksek Hızlı Tren Projesi meclis gündeminde!

Kocaeli Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında gerekli olan alt ve üst geçitlerin yapılmaması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Tükkan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan , Kocaeli Körfez ilçesi Mimar Sinan Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında gerekli olan alt ve üst geçitlerin yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tükkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Tükkan, ''Kocaeli’nin Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesinin tamamlanmasından sonra gerekli alt ve üst geçitler yapılmadığı için ikiye ayrılmıştır. Ayrıca YHT inşaatı sırasında gerekli menfezler ve altyapı yapılmadığı için sağanak yağmurlar sonrası mahallede alçak kısımlar ile cadde ve geçitler sular altında kalmaktadır.

Bölgede yer alan üretim tesisleri ve limanı kullanan lojistik hizmetleri firmaları gerekli depolama alanları ve ulaşım yollan yapılmadığından dolayı Mimar Sinan Mahallesinde yer alan sokak ve caddeleri kullanmaktadır. Bu durum mahalle halkı için tehlike ve endişe yaratmaktadır'' açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Tükkan'ın soruları:
1) Körfez İlçesinden geçişi tamamlanan YHT hattı inşaatı sırasında proje yapımını üstlenen firma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi tarafından denetlenmiş midir? Denetlendi ise gerekli geçit ve altyapı ihtiyaçları neden eksik bulunmaktadır?

2) Mimar Sinan Mahallesinde yağışlardan sonra oluşan su akıntıları demiryolunun set görevi görmesi sebebiyle sahil kısmında birikmektedir. Su birikintileri sahil kısmında yer alan liman ve tesislerde çalışanların şehir ve mahalle ile ulaşım imkanını ortadan kaldırmaktadır. Yaşanan olumsuzlukların ortadan kalkması ve mahallenin sahil ile ulaşımım rahatlatmak için herhangi bir proje çalışması düşünülmekte midir?

3) YHT hattı altında bulunan menfezler yaya geçişi olarak kullanılmakta ve yağmurlu havalarda suyla dolmaktadır. Herhangi bir vatandaşımızın zarar görmemesi için geçit olarak kullanılan menfezlerin revize edilmesi ve altyapılarının tamamlanması düşünülmekte midir?


Geri Dön