İnşaat Malzemeleri

Körfez'de 2010'a kadar 61 otel açılacak

Küresel ekonomideki yavaşlamaya rağmen Körfez ülkelerinde 2010 yılının sonuna kadar değeri 8,8 milyar dolara ulaşan toplam 61 yeni otelin hizmete gireceği açıklandı.

Dubai merkezli araştırma şirketi Proleads tarafından yayınlanan araştırmaya göre otel projelerinin büyük kısmı Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunuyor.

Mayıs ayında düzenlenecek 'Hotel Show' öncesinde bildirilen rapora göre Emirlikler'de bu yıl 22 adet, 2010 yılı sonuna kadar da 13 otelin tamamlanması bekleniyor. Otel fuarı öncesi organizatörler, yaptıkları yazılı açıklamada içinde bulunduğumuz zor zamana rağmen otel sektörüne ürün ve hizmet sunan şirketler için pazarın genişlemeye devam ettiğini vurguladı.

Önümüzdeki iki yıl boyunca yeni otel odaların hizmete girmesi beklenirken, sektörün 'standartlar ve para karşılığı değer' üzerine yoğunlaşmaları gerektiği belirtildi. Kısa dönemde oda ücretlerinde düşüş beklenmesine rağmen bölge ülkelerin uzun vadede büyüme amacıyla turizm projelerine yatırım yapmaya devam edeceğinin altı çizildi.

Proleads şirketinin araştırmasına göre Suudi Arabistan'da bu yıl 5, gelecek yıl ise 7 büyük otel hizmete girecek. Katar'da bu yıl 5, gelecek yıl 2 yeni otel açılırken Bahreyn'de bu yıl 1, gelecek sene ise 4 otel açılacak.

Bölgede otel projelerine harcanması beklenen toplam 8,8 milyar doların 6.1 milyar doları da BAE'de harcanacak. 1999'dan bu yana her yıl düzenlenen otel şovuna geçen yıl 46 ülkeden binin üzerinde şirket katılarak ürün ve hizmetlerini sergilemişti

Yenişafak