29 / 04 / 2024

Körfez'de rehabilitasyon merkezi açılması talebi TBMM'de!

Körfez'de rehabilitasyon merkezi açılması talebi TBMM'de!

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne rehabilitasyon merkezi açılması talebi gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ne rehabilitasyon merkezi açılması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi sosyo-kültürel özelliklerinden dolayı akraba evlilikleri yüksek oranlara sahiptir Akraba evliliklerinin yoğun yaşandığı mahalle de bu durumdan ötürü engelli doğum oranları da yoğun olarak görülmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sayısı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Mahallede bu durumun yarattığı bir takım eksiklikleri tamamlayacak olan herhangi bir rehabilitasyon merkezi de bulunmamaktadır'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Bakanlık olarak Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nin özellikleri ve anayasamızda yer alan sosyal devlet olma nitelikleri göz önünde bulundurularak engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için bir rehabilitasyon merkezinin yapımı planlanmakta mıdır?
2- Körfez Devlet Hastanesi'nde engelli bireyler için herhangi bir rehabilitasyon merkezinin açılması ya da engelli aileler ile ilgili bir danışma merkezinin kurulması mümkün müdür? Bakanlık olarak bu konuda herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır?


Geri Dön