29 / 04 / 2024

Korkut Öztürkmen kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Korkut Öztürkmen kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Aksa jeneratör Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Öztürkmen kimdir? Korkut Öztürkmen daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Korkut Öztürkmen Ne iş yapar? Korkut Öztürkmen Nereli?  İşte Korkut Öztürkmen'in hayatına dair merak edilenler.



Eğitim hayatı

Korkut Öztürkmen, Robert Koleji'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nden Makine Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği sahalarında çift diploması vardır. 1996-2007 seneleri içinde Koç Holding'in Stratejik Planlama ve Enerji Grubunda iş geliştirme ve yatırımlardan mesul idareci pozisyonlarında elektrik, doğal gaz ve petrol sektörlerindeki üretim, dağıtım ve satış değer zincirlerinde, zamanın özelleştirme ihaleleri de bu kapsamda olmak üzere, uluslararası iş birliklere birçok stratejik uygulamanın geliştirilmesinde, finansmanında ve yaşama geçirilmesinde roller almıştır. 2002 senesinde Koç Üniversitesi bünyesinde Executive MBA programını tamamladı.

Korkut Öztürkmen kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

İş hayatı

Öztürkmen, 2007-2009 senelerinde; OMV Türkiye Ülke Müdürlüğü için firmanın Türkiye yapılanmasına ve enerji sahasına girişine önderlik etmiştir. OMV'nin özellikle global ve bölgesel büyüme stratejisine de destek sunarak Nabucco doğal gaz boru hattı, doğal gaz toptan satış, doğal gaz depolaması, doğal gaz ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik imalatı ve ticareti hususlarında üst düzey mesuliyetler almıştır.


Geri Dön