Kent Haberleri

Korkutan deprem geliyor! 7 şiddetinde bekleniyor... Hemen bakın!

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Bingöl’ün Yedisu ilçesi için 7 şiddetinde bir depremin beklenmesi konusunda uyarıda bulundu. İşte ayrıntılar... Dr

Deprem bilimcisi Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Bingöl’ün Yedisu ilçesi için bir deprem uyarısında bulundu. Yedisu bölgesinde uzun zamandır bir faaliyet olmadığını ve enerji birikiminin yavaş yavaş oluştuğunu belirten Bingöl, burada orta büyüklüğün üzerinde, yani 6,5 büyüklüğünde daha büyük 7’ye yakın bir deprem olabileceğini ancak zamanını bilemediklerini söyledi. Bingöl, bölgenin böyle bir deprem oluşturmaya gebe olduğuna dikkat çekti.

Bingöl ayrıca, 24 Ocak 2020'deki Elazığ depreminin artçılarına da değindi ve bu büyüklükteki depremlerin artçılarının 5 ila 10 yıl sürebileceğini söyledi. Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman ve Malatya'da meydana gelen depremlerin artçı depremler olduğunu ve devam edeceğini belirten Bingöl, ana büyüklükte bir deprem beklenmediğini ancak artçı depremlerin 6 büyüklüğüne kadar olabileceğini ifade etti.

Kayseri'deki fay hatlarına da değinen Bingöl, bu faylarda zaman zaman 4 ile 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldiğini belirtti. Malatya fayı hakkında da konuşan Bingöl, bu fayın Doğanşehir'den başlayıp Hekimhan'a doğru çıkarak Ovacık'a giden bir fay olduğunu söyledi. Fay üzerinde yeterli çalışmaların yapılmadığını ancak kısa sürede büyük bir deprem üretecek faylar olmadığını belirten Bingöl, bu fayların hareketlerinin çok yavaş olduğunu ve zaman zaman 4 ile 5 büyüklüğünde depremler oluşabileceğini ifade etti.

Bingöl, Elazığ'da son depremden sonra binaların büyük çoğunluğunun boşaltıldığını ancak bu binaların yıkılmamış olabileceğini belirtti. Bundan sonra meydana gelecek 4,5 ve 5. büyüklüğündeki depremlerin Elazığ'ı çok etkilemeyeceğini, sadece sarsıntıyı hissedebileceklerini söyledi.

Deprem bilimcisi Bingöl'ün uyarıları, Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığı ve deprem riskinin her zaman yüksek olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor.