27 / 04 / 2024

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.



NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, pandeminin gayrimenkul sektöründe hem sağlıklı, hem çevreci hem de ferah mimarileri öne çıkardığını belirterek, "Bunu da doğru lokasyonda, doğru mimariyle yapılmış projelerde pandemide yaşanan talep eğilimiyle görebiliyoruz. Biz de aslında 2010'dan bu yana hep daha yenilikçi daha çevreci daha akıllı dolayısıyla daha ferah projeler ortaya koyduk" dedi. Akşam Future ve trends dergisinde yer alan habere göre;Bu know how'u Avrupa'ya, Asya'ya ve Amerika'ya da eş zamanlı olarak taşıdıklarını vurgulayan Timur, "İngiltere'ye gerçekleştirdiğimiz fikir ihracatı bir örnek olabilir. Aslında hem sektörümüzde hem de dünya ekonomisinde dönüşüm, başta dijitalleşme ve home office ile pandemiden çok önce başladı. Pandemiyle bu süreç hem pekişti, hem genişledi. Alışkanlıkları kitlesel olarak değiştirdi. Dolayısıyla gelecekte mekanın lokasyondan bağımsız bir hal alacağını düşünüyorum. Bunu daha anlaşılır hale getirmek gerekirse, Nef'in patentli keşfi Foldhome konseptini örnek vermek isterim. Foldhome konsepti sayesinde stüdyo daire satın alan bir yatırımcımız, misafir odası, müzik odası, spor odası gibi 24 farklı odayı da satın almış oluyor. Katlanır ev anlamına gelen Foldhome konsepti ile, bir eve sığmayacak tüm odalar katlanarak eve dahil edilebiliyor" şeklinde konuştu.

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

ABD, İNGİLTERE, KAZAKİSTAN 

2020 yılında Nef Sanc ktepe, Nef Çekmeköy, İnistanbul Konsept projelerinin tamamını; Nef Bahçelievler ve Nef Reserve Yalıkavak projelerinin ise ilk etabını tamamlayıp, teslim ettiklerini vurgulayan Timur, "Son 9 ayda tapusuyla beraber teslim ettiğimiz konut sayısı 1948 olarak gerçekleşti. İstanbul'da Kandilli ve Basın Ekspres; Bodrum'da ise Nef Reserve Yalıkavak ve Nef Reserve Gölköy projelerimizde satışlar devam ediyor. Bu projeleri de Kasım 2020 - Aralık 2021 arası teslim edeceğiz. Müşterilerimize hemen teslim, hemen tapu ve uzun vadeli kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz, bu nedenle canlı bir talep var" diye konuştu. Erden Timur Nef Global çatısı altında da ABD, İngiltere ve Kazakistan'da eş zamanlı gayrimenkul projeleri yürüttüklerini hatırlatarak, "istihdamda da yeni projelerimizle birlikte önemli bir artış öngörüyoruz" dedi. 
 

Konutta dönüşebilir tasarımlar ön plana çıkacak!


Geri Dön