Genel

Korozyon Kongresi 9 Eylül'de başlıyor!

Sheraton Maslak Otel ve Kongre Merkezi’nde 9-13 Eylül 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Korozyon Kongresi, farklı sektörlerden pek çok profesyoneli bir araya getirmeyi planlıyor


Korozyon, metallerin doğaya karışma süreci noktasında öne çıkan bir kavram. Daha teknik ifade ile metal ve alaşımlarının çoğunlukla sulu ve gaz ortamlardan oluşan çevreleri ile girdikleri elektrokimyasal ve kimyasal tepkimeler sonucu uğradıkları hasar korozyon olarak adlandırılıyor. Korozyon; atmosfere maruz, su içinde, toprağa gömülü veya kimyasal malzemelerle temasta olan metalik malzemelerin en önemli düşmanlarından. Farkında olunmayan gizli tehlike korozyon dünyayı büyük bir ekonomik krize uğratıyor. 


Yapılan araştırmalar sonucunda dünyanın yıllık korozyon kaybının 4,4 trilyon dolar civarında, Türkiye’nin toplam kaybı ise 45,6 milyar dolar civarında olduğu tespit edildi. Bu rakamlar korozyon tehlikesinin dünya ekonomisine, insan sağlığına yol açtığı büyük tehlikenin bir kanıtı. Zed Etkinlik Yönetimi ve Danışmanlığı tarafından organize edilen kongre, katodik koruma, petrol ve gaz üretiminde korozyon, otomotiv korozyonu, polimer materyallerin korozyonu, nükleer korozyon, rafineri endüstrisinde korozyon, korozyon eğitimi ve bilgisayar uygulamaları gibi pek çok konuyu ele alacak. Konu itibari ile inşaat, yapı, uçak mühendisliği, enerji gibi bir çok sektörü ilgilendiren etkinlik, Türkiye Korozyon Derneği tarafından ülkemize kazandırıldı. 


Aynı zamanda sergi alanında katılımcı firmaların çalışmalarını ziyaretçilere sunabilmesini de amaçlayan etkinlik, akademik düzeyde de önem taşıyor.  Özet bildirim sürecinde 750’den fazla başvuru ile kongre, kendi rekorunu kırdı. Bu uluslararası etkinliğin sponsorları arasında Tekfen Holding, İgdaş, Borçelik, Botaş International Limited, Kerem Çelik, Jotun Boya gibi firmalar yer alıyor.