27 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), para politikasını sıkılaştırma yolunda adımlar atmaya devam ederken KKM hesaplarındaki düşüş trendi bu hafta da devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, son bir hafta içerisinde KKM hesaplarında bulunan toplam mevduat miktarı 3 trilyon 333 milyar TL'den 3 trilyon 306,6 milyar TL'ye geriledi.

Türk Lirası Mevduat'a geçişte önemli gelişmeler

Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının Türk Lirası Mevduat'a geçişini hızlandırmak amacıyla atılan son adımların ardından, ekonomi yönetimi KKM hesaplarının TL mevduat olarak kabul edilmesine ilişkin komisyon uygulamasına son vermişti. Bu önemli adımın ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yapılan açıklama dikkat çekti. Verilere göre Kur Korumalı TL Mevduat ve katılma hesaplarında tutar düşüşü devam etmektedir. Türk Lirası Mevduat'a geçişin hızlandırılması ve komisyon uygulamasının sona erdirilmesi oldukça önemlidir.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

KKM’de haftalık düşüş devam ediyor

BDDK tarafından 15 Eylül'e kadar olan haftayı içeren verilere göre, Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılım Hesaplarındaki toplam değer, 3 trilyon 333 milyar TL seviyesinden 3 trilyon 306,6 milyar TL seviyesine geriledi. Bu düşüş eğilimi, şimdiye kadar dört haftadır devam etmektedir.

Aynı hafta içerisinde Türkiye'deki kredi ve mevduat hareketleri dikkat çekici bir şekilde değişiklik gösterdi. Krediler 10 trilyon 463 milyar TL seviyesinden başlayarak 10 trilyon 503,3 milyar TL'ye yükseldi. Bu süreçte mevduatlar da 13 trilyon 33 milyar TL'den 13 trilyon 196,6 milyar TL'ye artış gösterdi. Tüketici kredileri, 1 trilyon 438 milyar TL'den 1 trilyon 429 milyar TL'ye düşüş yaşadı, ancak bireysel kredi kartları 924,7 milyar TL'den 928,3 milyar TL'ye çıktı. Öte yandan, takipteki alacaklar 172,5 milyar TL'den 173,3 milyar TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası'ndan dolar kurunu yerle bir edecek yeni talimat! Bu bir ilk olacak!

KKM’den çıkış Merkez Bankası’nın istediği seviyede değil!

KKM’den çıkana bankalardan yüzde 52 faiz! KKM’de parası olanlar hemen baksın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön