02 / 05 / 2024

KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor!

KOSBİ arıtma tesisini büyütüyor!

Hayata geçirdiği arıtma tesisiyle örnek teşkil eden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ). İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nda düzenlenen protokol töreniyle birlikte projenin ikinci etabı için gerekli olan 1.5 milyon liralık imzayı attı.




 Hayata geçirdiği arıtma tesisiyle örnek teşkil eden Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ).  İzmir  Kalkınma Ajansı (İZKA)'nda düzenlenen protokol töreniyle birlikte projenin ikinci etabı için gerekli olan 1.5 milyon liralık imzayı attı. 

KOSBİ'de bulunan 490 tabrikadaıı gelen evsel ve endüstriyel nitelikli atıkları. Su Kirliliyi ve Kontrolü Yönetmeliği nde belirtilen standartlara göre deşarj edecek ve kısa süre içinde inşaatına başlanacak olan arıtma tesisinin lObin metreküplük ikuıci etabının yapımı için düğmeye basıldı. 

İZKA Genel Merkezi'ııde düzenlenen törene KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk. Çevre Şube Müdürü Hüseyin Evcil. Çevre Mühendisi Berk Çetin. İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılıııazçoban ile yatının uzmanları Baki Krgül ve Evren Uygur katıldı. Merkezî atık su arıtma tesislerinin günlük 10 bin metreküp kapasiteyle çalıştığını ifade eden Porsuk, bölge olarak çevre duyarlılığı için başlatılan arıtma tesisinde her gün binlerce metreküp atık suyun zararsız hale getirildiğini söyledi. Gelişmiş ülkelerin de politikası haline gelen sürdürülebilir bir büyüme için çevrenin korunmasına önem verdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Porsuk. "Bölge sanayisinin çevreyle uyumlu olarak büyümesi için çalışıyoruz. Bölgemizde merkezî atık su arıtma tesisinin yapımına 2010 yılında başlamıştık. Bakanlık tarafından onaylanan günlük 40 bin metreküp proje kapasiteli tesisin. ilk etapta 10 bin metreküplük bölümünü hizmete açtık. Fabrikalarımızda oluşan evsel ve endüstriyel nitelikli atık sular, toplam uzunluğu 62 km. olan OSB kanalizasyon hattımız aracılığıyla ve kendi cazibesiyle merkezî atık su arıtma tesisimize geliyor ve burada çeşitli arıtma kademelerinden geçtikten sonra ekosisteınin kabul edebileceği nitelik ve kalitede arıtılarak doğaya geri veriliyor. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön