28 / 04 / 2024

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.



Arazide başlatılan çalışmaları yerinde incelemeye ayrı bir önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalarailişkin proje alanında detaylı bilgi aldı. 

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın eşlik ettiği Başkan Büyükakın, "Köseköy koridoruna ayrı bir önem veriyoruz. Projemiz tamamlandığında Kocaeli Stadına güvenli ve konforlu ulaşımın yanı sıra konut ve ticari alanlara da ulaşım rahatlayacak ve kolaylaşacak" diye ifade etti.

30 METRE GENİŞLİKTE DUBLE YOL

Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesi noktasında TEM Otoyolu üzerinde inşa edilecek köprü için fore kazıklar çakılmaya başlandı.

78 adet fore kazık çakılacak TEM Otoyolu köprüsünde çalışmalar devam ediyor.

TEM Otoyolu üzerindeki menfez yıkılarak 2x2 ulaşımını kolaylaştıracak köprü yapılıyor. D-100 Karayolundan TEM Otoyoluna bağlanan yolun genişliği 30 metre olacak, yolda ulaşım 2x2 gidiş-geliş olarak sağlanacak ve bisiklet yolu da inşa edilecek.

D-100 üzerinde 1 adet, Yirim Dere üzerinde 1 adet ve  Tem Otoyolu üzerinde 1 adet olmak üzere 3 farklı noktada prefabrik öngerme kirişli köprü; D-100 üzerinde bir adet çelik yaya üst geçidi yapılıyor. 

Proje çerçevesinde bağlantı yolları dahil 13 kmilometre uzunlukta yol ve drenaj imalatları, tretuvar ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Yeni yol için 71 bin ton asfaltlama yapılacak.

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal alanların yapımına devam ediyor. Kocaeli’ne; kültür merkezleri, eğlence ve dinlence alanları, spor tesisleri yapan Büyükşehir, vatandaşların ibadetlerini rahatça yapabilecekleri alanları da şehre kazandırıyor. Bu noktada Büyükşehir, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde inşasına başladığı Umuttepe Cami ve Otoparkı’nda çalışmaları devam ediyor.

Umuttepe Cami ve Otoparkı için 20 bin metrekare alan üzerinde çalışma yapılıyor. Camide 3 bini kapalı 2 bini açık olmak üzere aynı anda 5 bin kişi ibadet edebilecek.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

TMMOB'un Hatay raporunda şok detay: Riskli alanlar sermaye için kullanıldı!


Geri Dön