Sektörel

KOSGEB Anadolu Teknoloji Geliştirme Merkezi açıldı!

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) iş birliğiyle yapılan KOSGEB Anadolu Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin (TEKMER) açılışı gerçekleştirildi....

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi ve Teknoloji Bahçesi'nde faaliyet gösterecek merkezin açılışında yaptığı konuşmada, merkezin üniversite öğrencileri ile sektör temsilcilerinin bir araya getireceğini kaydetti.


KOSGEB'in de girişimcilik konusunda önemli faaliyetler yapmaya başladığını ifade eden Kaplan, şöyle konuştu:


"Teknoloji geliştirmeye yönelik adımlarımız vardı. 2010 yılında özel bir tasarım yaptık. Bu belli kitlere yönelik hizmetler olmamalıdır. Çok şükür hayal ettiğimiz projenin gerçekleştirildiği günlerde olduğumuzu söyleyebiliriz. 200 bin kişiye 70 saat girişimcilik dersi verdik. Bunu yaparken de üniversitelere ayrı bir önem verdik. Eskişehir'de de güzel çalışmalar oldu."


AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın ise sistemin geliştirilmesinde emeği geçen personele teşekkür etti.


Merkezde, gelecekte muazzam bir araştırma, geliştirme, Ar-Ge, inovasyon, ekonomik ve sosyal katkılar meydana geleceğini anlatan Aydın, "Devlet üniversitesiyiz ancak özel sektör anlayışıyla yönetilen bir üniversiteyiz. Üniversitemizin sürdürülebilirlik özelliği var. Başladığımız hiçbir işi bitirmeden bırakmıyoruz. 32 ülkedeyiz ve inanıyorum ki KOSGEB ile yürüttüğümüz projeler diğer illere ve ülkelere de yayılacaktır" diye konuştu.


- "Sektör ve üniversite bir araya gelecek"


AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ender Suvacı da AÜ'nün bilginin hayata değer katması gerektiğini bildirdi.


Uluslararası standartlarda araştırma ve uygulamalarla çağın gerektirdiği bilgi üretimini, toplumun ve dünyanın ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerine değinen Suvacı, "Üniversite ile sektör arasında kurulacak olan iş birliklerinin hem topluma hem de bilime katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Tüm bunlar çerçevesinde oluşturulan AÜ Girişimcilik ve İnovasyon Sistemi (AÜGİS) ile bir yandan teorik bilgi sektörel pratiğe dönüştürülürken, sektörel iş birlikleriyle kazanılan pratik bilgi de yeni teoriklerin kapısını açıyor. Kısacası sektör ve üniversite, AÜGİS ile bir araya gelecek" ifadelerini kullandı. 


Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise üniversite ve sanayicinin iş birliği içinde çalışmasının önemli olduğunu belirterek, "2023 hedeflerini yakalayabilmek için bu iş birliği şart. Merkezdeki her şey ihtiyaca göre dizayn edilmiş. Bu örgütlü yapı insanları biraz daha cesaretlendirecektir" dedi.


 Merkezin açılışına Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve diğer ilgililer katıldı.


AA