27 / 04 / 2024

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından aldığı destekle ile açtığı atölyede ürettiği evleri Türkiye'nin çeşitli şehirlerine gönderiyor. Kırıkkaleli girişimci, aldığı destekle birlikte tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapıyor. İşte ayrıntıla



Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen, rafineri petrokimya ve işletme bölümleri mezunu Süha Şenyüz, KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı'na katılarak 1 yıl önce 86 bin lira ekipman desteği almaya başladı. Sonrasında ise Kırıkkale Yeni Sanayi Sitesi'nde iş yerini açan 44 yaşındaki Şenyüz, tekerlekli ve prefabrik ev imal etmeye başladı. Bu kapsamd girişimci Süha Şenyüz, yaptığı açıklamada  daha önce petrol sektöründe çalıştığını söyledi.

TEKERLEKİ EV ÜRETİMİ

Hobi olarak tiny house (küçük ev) tipi tekerlekli model evler yapmaya başladığını anlatan Şenyüz, "Sonra mesleğe dönüştürmek istedim. Ardından KOSGEB'in İleri Girişimci Destek Programı eğitimini tamamladım. Sonrasında KOSGEB'e başvurup, yüzde 75'ine kadar makine teçhizatı desteği aldım. Oradan aldığımız makinelerle de işimizi kurduk." dedi. Şenyüz, atölyede tiny house ile kedi ve köpek kulübeleri imalatı yaptığını da ifade etti.

Tekerlekli evleri daha çok tatil bölgelerine yönelik olduğunu belirten Şenyüz, şöyle devam etti: "Bu tip evler daha çok imarsız arsalarda veya tatil köylerindeki kamp alanlarında kullanılıyor. Bu bölgeye yönelik de prefabrik evler yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına yaptığımız evlerden gönderiyoruz. Bodrum'a yaptık, 4 adet Adıyaman'a gönderdik. Kırıkkale'de çeşitli bölgelere yaptığımız evler oldu. İlk yılımız olmasına rağmen işlerimiz gayet güzel. Evler genelde 8 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde. Kara yollarında taşınacağı için 3 metreyi geçemiyoruz. Genelde istenen ölçülerde yapabiliyoruz. Tekerlekli evlerde de 4 metre yüksekliği geçemiyoruz. Eni 2,50, boyu da 12 metreye kadar oluyor." denildi. 

KOSGEB desteği ile tekerlekli ve prefabrik ev üretimi yapılıyor

Şenyüz, evleri yaptıktan sonra trafik akışının yoğun olduğu yol boyuna, internet sitesine ve sosyal medyaya koyduğunu belirterek, bu şekilde tanıtımını yaptığını kaydetti. Bu kapsamda tekerlekli olan evlerin O2 ruhsatlıdır ve evler 550 bin liraya satılmaktadır.  Öte yandan Şenyüz, prefabrik evlerin fiyatının da 300 bin liradan başladığını belirtti. Buna göre Şenyüz, "İnsanların hayalleri varsa KOSGEB de destek oluyor. Her türlü destekleri var, onları kullanabilirler, tavsiye ederim." dedi.

Yeni trend: Bungalov ve Tiny House

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

Atlas Group: Minimalizm kendini gayrimenkulde tiny houselar ile gösterdi!

Karavan ve Tiny House’lara talepler arttı


Geri Dön