Ekonomi

KOSGEB'den geri ödemesiz hibe başladı! 750 bin TL hangi programa göre alınacak?

KOSGEB, heyecan verici bir haberle gündeme geldi ve yeni bir girişimcilik destek programını duyurdu! Bu sefer, afet bölgelerinde faaliyet gösteren ve belirli şartları taşıyan işletmelere büyük bir jest yapılarak 750 bin TL'ye kadar hibe desteği sağlanacak.Başvuru şartlarına uygun olan işletmeler, finansal açıdan rahat bir nefes alacak ve hızla gelişme sağlama fırsatı elde edecekler

KOSGEB'in gerçekleştirdiği bu destek programı, afetzedelerin yeniden ayakta durmalarına ve işlerini büyütmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Başvuru şartlarına uygun olan işletmeler, finansal açıdan rahat bir nefes alacak ve hızla gelişme sağlama fırsatı elde edecekler. Deprem bölgesini kalkındırmak amacıyla yapılan KOSGEB projesi hakkında detaylar haberimizde yer alıyor.

Deprem bölgelerindeki işletmelerin kalkınmaları amaçlanıyor

Deprem bölgesinin yeniden doğuşuna katkıda bulunmak amacıyla adım atan KOSGEB, müthiş bir girişimcilik destek planıyla harekete geçti.  Detaylara göre, KOSGEB'in sunduğu bu destek planı, deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmelere önemli avantajlar sağlayacak. Mali anlamda rahatlama ve hızlı büyüme fırsatı sunan bu destekler, bölgedeki işletmelerin güçlenmesine ve hedeflerine ulaşmasına destek olacak.  KOSGEB öncülüğünde yürütülen bu destek özellikle de deprem bölgesi tarafından hızla araştırılmaya başlandı.

İleri girişimcilik destek programı ve geleneksel girişimci destek programı devreye girecek

KOSGEB tarafından sunulacak olan destek programı iki kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoride ileri girişimcilik destek programı ve geleneksel girişimci destek programı devreye girecek.  Deprem bölgesinde faaliyet gösteren işletmeleri ilgilendiren girişimcilik destek ödeme planıyla ilgili önemli bilgiler açıklandı. Yapılan açıklamalara göre, işletme sahiplerinin bilmesi gereken bazı önemli detaylar mevcut.

İşletme sahipleri, geri ödemesiz olarak KOSGEB'den 130 bin TL'ye kadar destek alma şansına sahip olacaklar. Bununla birlikte ticari faaliyetlerde kullanmak amacıyla 100 bin TL istihdam desteği de bölgedeki firmalara sağlanacaktır.  20 bin TL  kuruluş gider desteği de 100 bin TL istihdam desteğine ek olarak sunulacaktır. KOSGEB’in açıklamasına göre deprem bölgesindeki başvuru yapan şirketlere 10 bin TL sertifika desteği verecek.

Deprem bölgesinde tamamen yıkılan ve zarar gören işletmeler için KOSGEB  bu destek projesini başlattı. Bu proje kapsamında KOSGEB, başvuran işletmelerin daha öncesinde kurumlardan kredi veya hibe alıp almadıklarını dikkate alacak.

KOSGEB, Deprem Bölgesinde Faaliyet Gösteren İşletmelere Özel Girişimcilik Desteği Sunuyor!

KOSGEB'ten girişimcilere 750 bin TL'lik dev destek! KOSGEB desteğinden kimler faydalanacak?

Kredi limitlerine düzenleme! 750 bin lira detayı