Ekonomi

KOSGEB'ten kendi işini kurmak isteyenlere tam 1 milyon 685 bin TL destek!

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimine destek olmak amacıyla KOSGEB, yeni bir kredi desteği sunuyor. Bu kez, üst limiti 1 milyon 685 bin TL olan hibe ve faiz destekli krediler verilecek. KOSGEB desteğinden faydalanmak için sağlanması gereken şartlar...Hem kredi hem de hibe programlarında artışa giden KOSGEB, yeni duyurusuyla birlikte işletmelere 1 milyon 685 bin TL’ye kadar destek sağlayacağını açıkladı

Girişimcileri desteklemek amacıyla faaliyet gösteren KOSGEB, pandemi sürecinde işletmelerin finansal yükünü hafifletmek için destek miktarını artırdı. Hem kredi hem de hibe programlarında artışa giden KOSGEB, yeni duyurusuyla birlikte işletmelere 1 milyon 685 bin TL’ye kadar destek sağlayacağını açıkladı.

Belli şartlar altına verilecek destek ile işletmelerin rekabet güçlerinin artması, kurumsallaşma ve markalaşma düzeylerinin yükseltilmesi ve ekonomideki paylarının artırılması amaçlanıyor.

 

Her desteğe ayrı ödeme planı ile KOSGEB desteği

KOSGEB, yeni destek programı kapsamında 13 farklı destek kalemi belirlediğini duyurdu. İşletmelerin yurt içi fuarlara katılımı halinde 100 bin TL'ye kadar destek alabileceği belirtilirken, bu desteğin %60'ının hibe olarak verileceği açıklandı. Yurt dışı iş gezileri için belirlenen ödeme miktarı ise 90 bin TL olarak belirlendi.

Ayrıca işletmelerin nitelikli eleman istihdam etmesi veya yetiştirmesi halinde KOSGEB 150 bin TL'ye kadar destek sağlayacak. Tasarım desteği için 75 bin TL, sınai mülkiyet hakları desteği için 100 bin TL, belgelendirme desteği için 300 bin TL ve test ve analiz desteği için de 300 bin TL ayrıldığı ifade edildi.

 

Toplam destek 1 milyon 685 bin TL

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), yeni destek programı kapsamında toplam 1 milyon 685 bin TL ödeme yapmayı planladığını duyurdu. KOSGEB'in sekizinci adımı olan 'enerji verimli elektrik motorları değişimi desteği' kapsamında 80 bin TL ödeme yapacağı açıklandı. Dokuzuncu adım olan 'bağımsız değerlendirme desteği' kapsamında ise 20 bin TL destek sağlanacak.

KOSGEB, onuncu adımı olan 'model fabrika desteği' için 100 bin TL ayırdı ve on birinci adımı olan 'teknik danışmanlık desteği' için de 50 bin TL ödeme yapacağını açıkladı. Ödeme kalemlerinin on ikincisi olan 'dijital dönüşüm danışmanlığı desteği' kapsamında ise KOSGEB, 20 bin TL'yi yüzde 100 hibe olarak sağlayacak. Ödeme kalemlerinin on üçüncüsü olan 'afet dönemi yaşam alanı desteği' kapsamında ise 300 bin TL sağlanacak ve bu miktar yüzde 60 hibe olarak verilecek.

KOSGEB 50 bin TL hibe desteği veriyor! Tüm kadın girişimciler ve KOBİ'lere destek!

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

Depremzede KOBİ'lere müjde! Kredi borçları silinecek, 1 milyon liralık faizsiz kredi desteği verilecek