Kent Haberleri

Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin 7 sorun mecliste!

İstanbul'da bulunan Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, yazılı soru önergesi hazırladı..


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'da bulunan Koşuyolu otobüs durağının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal'ın soruları

1- Koşuyolu Otobüs durağı kapatıldığı doğru mudur?? Doğru ise Koşuyolu Durağı’nın yeniden trafiğe açılması için herhangi bir önlem alınmış mıdır? Önlem alındıysa bunlar nelerdir?Almmadı ise bunun nedeni nedir?


2- Trafikteki ambulansların hastaneye gitmekte zorlandıkları iddiası doğru mudur?Eğer doğru ise olası bir doğal afet durumunda Koşuyolu Halkı sağlık hizmetini acil olarak temin edebilecek midir? Edebilecekse ne tür yollarla edecektir?


3- Koşuyolu’na gelenlerin bir durak önce inerek E-5 karayolunun üzerinde yürümek zorunda kaldıkları, geçtiğimiz günlerde okul servisinden inen üç tane lise öğrencisinin bariyerlerden atlamaya çalışırken yaralandıkları iddiaları doğru mudur?


4- Avrasya Tüneli’nin yapımı aşamasında kapatılan Koşuyolu sebebiyle meydana gelen yaralanmalar hizmet kusuru teşkil etmektir. Bu kapsamda söz konusu hizmet kusurunun işlenmesi açısından hangi sorumlu veya sorumlular hakkında işlem yapılacaktır?


5- Söz konusu hizmet kusurunun meydana gelmesine yol açan sorumlu veya sorumlular hakkında herhangi bir soruşturma açılmış veya herhangi bir disiplin cezası verilmiş midir? Verilmiş ise nedir?


6- Koşuyolu durağının kapatılacağı, Avrasya Tüneli’nin yapımı aşamasında mı belli olmuştur?Öyle ise, kapatılmaması için herhangi bir önlem alınmış mıdır?


7- Avrasya Tüneli yapım faaliyetleri için herhangi bir ihale yapılmış ise ihale hangi bedelle hangi firma veya firmalara verilmiştir? İhale hangi tarihte olmuştur? İhalenin bedeli ne kadardır?