Sektörel

Koton, 5 yılda 117 jean mağazası açacak!

Koton jean koleksiyonunu genişletip konsept mağazalar açma kararı aldı. Firma 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık yatırımla 117 jean mağazası açacak

Koton jean koleksiyonunu genişletip konsept mağazalar açma kararı aldı. Firma 5 yıl içinde 50 milyon dolarlık yatırımla 117 jean mağazası açacak.



Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz, üçüncüsünü açtıkları jean mağazalarının sayısını 5 yıl içinde, 60'ı Türkiye'de, 57'si yurtdışında olmak üzere 117'ye çıkaracaklarını söyledi. 5 yıl sonunda jean mağazalarının toplam cirodan aldığı payın yüzde 6-7'leri bulacağını belirten Yılmaz, "Bu da 700 milyon lira anlamına geliyor. Bu iş için 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Ürünlerin tamamını ise Türkiye'de üreteceğiz" dedi. Jean pazarında yüzde 10'luk paya sahip olduklarını dile getiren Yılmaz, "Fiyat farkı ve ürün gamımızla büyüyeceğiz" diye konuştu. Şu anda tüm mağazaları kendilerinin açtığını belirten Yılmaz, ilerleyen dönemlerde franchise vermeyi de düşündüklerini kaydetti.


GÜNEYDOĞU BİRİNCİ

En çok jean'i Güneydoğu Anadolu Karadeniz'de sattıklarını dile getiren Yılmaz, "İlk mağazaları da İstanbul, Trabzon ve Rize'de açtık. Bundan sonra Ordu'da açacağız" dedi. Yılmaz, mağazaların 500-700 metrekare arasında butik olacağını söyledi.


KONUŞSUNLAR ŞANIMIZ YÜRÜSÜN

Fahriye Evcen ile 1 yıllık anlaşma yaptıklarını belirten Yılmaz, yıl sonuna doğru yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Evcen'e 1.5 milyon verdiklerinin konuşulduğunu sorduğumuz Yılmaz, "Şanımız yürüsün. Zengin gösteriyor" diyerek rakamın abartıldığı ile ilgili gönderme yaptı.


Sabah

Bu haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı


Koton 5 yıl içerisinde 50 milyon dolar yatırımla yurtiçindeki ve yurtdışındaki "Koton Jeans" mağazalarının sayısını 117'ye yükseltecek.Koton yönetim kurulu üyesü Gülden Yılmaz "Yakın zamanda Koton Jeans mağazalarımıza İstanbul Sancaktepe ve Ordu mağazalarımızı ekleyeceğiz. 2021'de Koton Jeans mağazalarımızın toplam cirosu 700 milyon TL olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.


Ekonomist