Yeni Şirketler

Köy statüsü, Kaz Dağı'nı vurabilir

Kaz Dağı'ndaki Akçakoyun yeni düzenlemeyle köye dönüştürüldü. MHP Milletvekili Cengiz, "Bölgeye, ruhsatsız tesis ve villalar kondurulacak" dedi

Hükümetin, nüfusu 2 binin altına düştüğü için kapattığı 862 belediye arasında yer alan Akçakoyun beldesi köye dönüştürülünce, Kaz Dağı için rant fırsatı doğdu.
MHP Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz, "Zaten maden aramaları nedeniyle delik deşik edilen bölgeye, belde belediyesi kalkınca köy anlayışı içinde ruhsatsız tesis ve villalar kondurulacak" dedi.
TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşan, nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısı üzerindeki tartışmalar sürüyor.
Tasarı ile Kaz Dağı'nın eteklerindeki Termal Turizm Merkezi ilan edilen Akçakoyun beldesi de köye dönüştürülecek. Akçakoyun'da Yunan yatırımcıların kurduğu ve 180 kişinin çalıştığı kırmızı biber işleme tesisleri de yer alıyor. Cengiz, Akçakoyun'un köy yapılmasının Kaz Dağı için büyük tehlike oluşturacağını savunarak şöyle konuştu:
"Kaz Dağı ormanlık alan. Zaten maden ocaklarıyla delik deşik hale getirilen bölge, şimdi turistik bölge ilan edilerek rant alanına dönüştürülüyor. Belediyenin ortadan kalkmasıyla ruhsat mecburiyetleri ortadan kalkacak. Köy anlayışı içinde ruhsatsız tesis ve villalar kondurulacak. "

(Milliyet)