Altın & Gümüş

Koza Altın, Kayseri'de altın madeni için 21 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi!

Koza Altın İşletmeleri, Kayseri'de 21 milyon TL bedelle yeni altın madeni ruhsat sahası satın aldı. Şirket, madencilik portföyünü genişletmeye devam ediyor. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Kayseri ili sınırları içinde bulunan ve 614 bin ons altın maden kaynağı tespit edilen saha için ihaleye katılım sağlanmış ve bedel ödemesi gerçekleştirilmiştir

Türkiye'nin önde gelen madencilik şirketlerinden biri olan Koza Altın İşletmeleri, 21 milyon lira bedelle yeni bir ruhsat sahası satın aldı. Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamaya göre, Kayseri ili sınırları içinde bulunan ve 614 bin ons altın maden kaynağı tespit edilen saha için ihaleye katılım sağlanmış ve bedel ödemesi gerçekleştirilmiştir.

Koza Altın İşletmeleri'nin KAP'ta yayınladığı açıklamaya göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) 264. Grup ihale ilanında yer alan Kaşköy Projesi ruhsatına mücavir (bitişik) konumda bulunan saha için ihaleye katılım sağlanmıştır. Himmetdede Altın Madeni'nin yaklaşık 10 km güneyinde bulunan ve 4 sondaj makinası ile araştırma ve cevher geliştirme sondajları devam eden bu sahada, 13 Haziran 2023 tarihinde 21 milyon TL bedel ödenmiştir.

Koza Altın İşletmeleri, uzun yıllardır Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde altın madenciliği faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeni satın alınan ruhsat sahası, şirketin madencilik portföyüne değer katacak ve gelecekteki üretim potansiyelini artıracaktır. Koza Altın İşletmeleri'nin bu yeni yatırım hamlesi, Türkiye'nin madencilik sektöründeki potansiyelini ve şirketin büyüme stratejisini yansıtmaktadır.

Bu satın alma işlemiyle birlikte Koza Altın İşletmeleri, Türkiye'deki madencilik sektöründeki varlığını güçlendirerek yerli ve yabancı yatırımcılara da bir kez daha güven vermiştir. Şirketin madencilik faaliyetlerindeki başarısı ve yeni projelere olan ilgisi, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmaya devam etmektedir.

İş Bankası kartı olanlar çok acilen baksın! Hemen buraya bakın!
Yapı Kredi'den emekli hamlesi! Bankadan flaş promosyon miktarı! Hemen bakın!
Xiaomi'den o model için Android 13 tabanlı MIUI 14 müjdesi!