30 / 06 / 2024

Koza-İpek Holding'e ait yalı 1,1 milyar TL'ye Oyak Çimento'ya satıldı!

Koza-İpek Holding'e ait yalı 1,1 milyar TL'ye Oyak Çimento'ya satıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleye çıkarılan ve İstanbul Bebek'te yer alan Koza-İpek Holding'e ait yalı 1,1 milyar TL'ye Oyak Çimento'ya satıldı.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleye çıkarılan ve İstanbul Bebek'te yer alan Koza-İpek Holding'e ait yalı satıldı.

TMSF tarafından gerçekleştirilen ve 4 katılımcının bulunduğu satış ihalesinde kapalı tekliflerden sonra geçilen açık teklif aşaması üç saatte tamamlandı

TMSF tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, İngiltere Yüksek Mahkemesindeki tahkim davasını kaybeden terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek'in İstanbul Bebek'te bulunan yalısı 1 milyar 100 milyon TL'ye satıldı. İşte detaylar...

Koza-İpek Holding e ait yalı 1,1 milyar TL ye Oyak Çimento ya satıldı!

Bebek'te bulunan yalı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 750 milyon lira muhammen bedelle ihaleye çıkarılmıştı.

Dört katılımcının bulunduğu söz konusu satış ihalesinde kapalı tekliflerden sonra geçilen açık teklif aşaması üç saatte tamamlandı.

İhale sonunda 1 milyar 100 milyon Türk Lirası teklif veren yüzde 70'lik bölümü yabancı yatırımcıya ait Oyak Çimento yalının yeni sahibi oldu.

İstanbul Bebek'te bulunan satışa konu eski eser niteliğindeki yalı, 925 metrekare brüt kapalı kullanım alanından ve 208 metrekare terastan meydana geliyor. 

FETÖ firarisi olarak İngiltere'de yaşayan Akın İpek, Türkiye aleyhine uluslararası tahkim mahkemelerinde açmış olduğu iki davayı da kaybetmişti.

Koza-İpek Holding e ait yalı 1,1 milyar TL ye Oyak Çimento ya satıldı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre, terör örgütü FETÖ firarisi Akın İpek'in yalı için bağımsız değerleme şirketlerinin raporlarıyla belirlenen 750 milyon Türk Lirası muhammen bedel üzerinden 27 Haziran 2024 tarihinde ihale düzenleneceği ve söz konusu ihale, açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirileceği kaydedilmişti.

Satışa konu 1259 ada 132 parsel üzerinde 2 adet yapı bulunuyor. Verilen detaylara göre iki bodrum kat, zemin kat, bir normal kat, çatı katı ve terası olan 2. derece eski eser niteliğindeki "Beyaz Köşk", 695 metrekare brüt kapalı kullanım alanından ve de 208 metrekare de terastan meydana geliyor.

"Kahverengi Köşk" ismi verilen diğer yapı da zemin ve normal kattan oluşurken, brüt 230 metrekare kapalı kullanım alanı bulunuyor. 

 

Migros'ta 5 litre Orkide ayçiçek yağı 211, 1 litre Komili Naturel sızma zeytinyağı 343 TL! Yüzde 20'lik indirim başladı!

Kaçak emlakçılar tarih oluyor! Yetki belgesi olmayan ilan veremeyecek!

TOKİ'den konut teslimi bekleyenlere Temmuz müjdesi! İki proje için teslim tarihleri resmen açıklandı!


Geri Dön