27 / 04 / 2024

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.



Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. 

Dünya'dan Eray Şen'in haberine göre; bunların arasında biokütleden enerji üretimi, elektrikli araçların şarj istasyonu, etanol üretimi gibi çok bütçeli yatırımlar da bulunuyor. Adana'ya 75, Osmaniye'ye 57 kilometre mesafede konumlanan Kozan OSB, hazır altyapısı ve bölgedeki ulaşım ağlarına yakın olması sebebiyle tercih ediliyor. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın ile Kozan Ticaret Odası Başkanı ve OSB Başkan Vekili Mustafa Kandemir, yatırımcıların bölgeye karşı ilgisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kozan OSB ye yatırım talebi arttı!

Bölge Müdürü Fatih Aydın, Müteşebbis Heyet Başkanlığını  Adana  Valisi Süleyman Elban'ın üstlendiği Kozan OSB'nin 1998'de kurulduğunu, ilk parsel tahsisinin ise 2008'de gerçekleştirildiğini ifade etti. Aydın, "Şu anda 85 sanayi parselimiz var. Faal durumda 40 firma bulunuyor ama 60 firmaya yer tahsisi yapmış durumdayız. Bunlardan 11 firma, 16 parsel üzerinde inşaat halinde" şeklinde konuştu. 

Kozan'ın ekonomisinin narenciye ve gıda ağırlıklı olduğuna dikkat çeken Aydın, "OSB'de de ağırlıklı olarak narenciye paketleme ve soğuk hava depoları bulunuyor. Türkiye'nin en büyük meyve suyu fabrikalarından Göknur G1 dea burada, 18 dönüm kapalı alanda kurulu, 55 ülkeye ihracat yapıyor. Ayrıca zeytinyağı, tıbbi aromatik yağ, ahşap, mobilya, maden, yem ve gübre imalatı yapan firmamız var” açıklamasını yaptı. 

Son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yapan Fatih Aydın, “Pandemi sürecinde yurt dışından yatırımcılarımız oldu. Dubai ve Dominik ortaklı bir kimya şirketine 10 dönüm yer verdik, etanol üretecekler, 26 milyon TL tutarında yatırım yapacaklar, hedefleri tesisi 6 ayda faaliyete geçirmek. Ayrıca Almanya'dan bir Türk yatırımcımız, elektrikli araç şarj istasyonu üretmek için başvurdu, önümüzdeki yılların en gözde yatırım konularından biri olacak bu iş için 12 dönüm yer verdik” dedi.

Osmaniye'nin 2'inci OSB'sinde çalışmalar hız kesmiyor!

 


Geri Dön