30 / 04 / 2024

Kozyatağı'nda açılan Byotell'in içinde tıp merkezi olacak

Kozyatağı'nda açılan Byotell'in içinde tıp merkezi olacak

By Grup, İstanbul'da bir ilki gerçekleştiriyor. İstanbul Kozyatağı'nda açılan otelin içine bir de tıp merkezi kuruyorlar



Türkiye'de ilk kez 5 yıldızlı otelin içinde tıp merkezi açılıyor. İnşaat, petrol, gayrimenkul ve turizm yatırımları olan By Grup'un sahip olduğu 146 odalı Byotell'in içinde yer alan tıp merkezi mayısta hizmete girecek.
Byotell Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Büyükçakar, Byotell'in 2007 Temmuz'da açıldığını belirterek, "Avrupa'da bir ilki gerçekleştirdik. Otelimiz sağlık konseptli. Sağlık turizmi yapabileceğimiz ölçüdeki tıp merkezini önümüzdeki ay faaliyete geçireceğiz" dedi. Dört branşta hizmet vereceklerini ifade eden Büyükçakar şunları söyledi:
"Yatırımcılarımız böyle bir otele başlarken, büyük ameliyatlardan ziyade tedavi süresi kısa olan, estetik ve dış görünümle ilgili bir klinik yapmayı düşünmüşler. İlk hedef yurtdışından hasta getirip tedavisini gerçekleştirmek ve otel hizmetini de klinikle beraber yapabilmek. Dört ana branşımız; diş, fizik tedavi rehabilitasyon, plastik cerrahi, saç ekim ameliyatları."
Şehir turu da yaptırıyor
Bu tedavilerin yurtdışında sağlık sigortası kapsamında olduğunu bildiren Büyükçakar, yurtdışında yaklaşık 5 bin euro olan operasyonların, İstanbul'da konaklama ve şehir turuyla birlikte yaklaşık 2 bin 500 euro'ya mal olacağını söyledi.
Tıp merkezinde aynı anda 20 operasyon yapılabileceğini anlatan Büyükçakar şöyle devam etti:
"Estetik ameliyatlarında gizlilik sağlamak çok daha kolay olacak. Çünkü burası 5 yıldızlı, havuzu, 2 bin 500 metrekare fitness'ı olan, insanların tatile geldikleri bir otel. Kimin tatile, kimin estetik operasyona geldiği belli olamaz."
Yılda 30-40 bin hastaya hizmet vermeyi hedeflediklerini ifade eden Büyükçakar, saç ekimi tedavisine başladıklarını kaydetti.

Tiyatro salonu var
Otelde 300 kişilik oditoryum bulunduğunu anlatan Büyükçakar, "İstanbul'da tiyatro salonu bulunan tek oteliz. Müjdat Gezen'in yardımcısı olan Okan Metin'in kurduğu Tiyatro Mahsulleri Ofisi'nin `Bu sen değilsin' oyunu bir sezon otelimizde oynandı. Kültür sanata destek vermiş, hem de otelimizin tanıtımını yapmış olduk."

En küçük oda 35 metrekare

Ali Büyükçakar, 2007'de yapılan otelin yatırım bedelinin bina ve arsa hariç 30 milyon dolar, 2008 yılında otelin cirosunun 5 milyon euro olduğunu bildirdi. Tıp merkezli otel oldukları için odaların normalden büyük olduğunu kaydeden Büyükçakar şunları söyledi:
"En küçük oda 35 metrekare. Her odada yatak başı ve banyoda direkt hemşirelere bağlı acil yardım butonları var. Refakatçilerle beraber hastaların rahatlıkla kalabileceği odalarımız var. Kapı fiyatımız 220 euro, özel anlaşmalı şirketlere fiyatımız 100-120 euro, kral dairemiz 1200 euro."

Milliyet


Geri Dön