İş Fırsatları

KPSS’den 50 puan alanlara müjde! Diyanet İşleri Başkanlığının yeni personeli olabilirsiniz! İşte şartlar!

Diyanet İşleri Başkanlığı yeni personel alımında bulunulacağını açıkladı. Kurum taşra teşkilatında istihdam edilecek şekilde 1837 güvenlik görevlisi alımında bulunulacak. İşte detaylar! Kurum çerçevesinde farklı şehirlerdeki taşra teşkilatının eksikliğinin giderileceği hedefleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı istihdam edilmek üzere sözleşmeli personel alımına dair ilanı duyurdu. Kurum çerçevesinde farklı şehirlerdeki taşra teşkilatının eksikliğinin giderileceği hedefleniyor.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığının personel alımına dair ayrıntılar…

Diyanet İşleri Başkanlığı kapsamında; Güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, aşçı ve şoför olmak üzere çok sayıda iş boşluğu açıldı. Bu bilgilere göre 1971 temizlik görevlisi, 1837 silahsız koruma ve güvenlik görevlisi, 679 aşçı, 51 şoför olacak şekilde toplamda 4538 eleman alımında bulunulacak. 1837 silahsız koruma ve güvenlik görevlisi bünyesinde; 746'sı kadın, 1091'i ise erkek personel alımı yapılacak. KPSS puanına göre öncelik tanınacağı bildirildi.

2022 yılı KPSS (B) grubunda olan ön lisans mezunları için KPSSP93; ortaöğretim mezunları yani lise veya dengi okullar için KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmak gerekmektedir. Alım Yapılacak olan birimler de "dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonları" olarak belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru için şartlar bulunmaktadır. İşte genel şartlar şu şekilde sıralanıyor;

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERİYOR? BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Diyanet Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı için başvurular “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üstünden yalnızca internet üzerinden yani online olarak gerçekleştirilebilecek. Son başvuru tarihi olarak da 5 Mayıs 2023 günüdür.