Ekonomi

Kredi çekecekler dikkat! Oranlar güncellendi

Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Akbank ve ING gibi büyük bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranlarında değişiklikler yaşandı. Özellikle 70 bin TL gibi bir tutar için faiz oranları ve taksit tabloları değişti. İşte tüm detaylar...Para politikalarındaki değişikliklerle birlikte, kredi piyasasında büyük hareketlilik görüldü

Son dönemde Türkiye'de ihtiyaç kredisi kullanmayı düşünen vatandaşlar, kredi maliyetlerine daha fazla dikkat ediyor. Para politikalarındaki değişikliklerle birlikte, kredi piyasasında büyük hareketlilik görüldü. 

Bankalar, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını artırdı ve kredi alan vatandaşlar daha yüksek faiz ödemeleri yapıyor. Bu durum, kredi taleplerini olumsuz yönde etkileniyor. Ancak, hala en uygun faizli ihtiyaç kredisi kampanyaları araştırılıyor.

5 BANKADA KREDİ TUTARLARI VE FAİZ ORANLARI

Halkbank'ın 70.000 Lira ihtiyaç kredisi için aylık yüzde 2,55 faiz oranı uyguladığı ve 24 ay vadeli taksit tutarının 4.217 Lira olduğu, toplam maliyetin ise 101.214 Lira olduğu bilgisi verildi.

Akbank'ın 70.000 Lira ihtiyaç kredisi için aylık yüzde 2,98 faiz oranı uyguladığı ve 24 ay vadeli taksit tutarının 4.462 Lira olduğu belirtildi.

ING Bank'ın müşterilerine aylık yüzde 2,74 faiz oranıyla ihtiyaç kredisi imkanı sunduğu ve 24 ay vadeli taksit tutarının 4.325 Lira olduğu, toplam maliyetin ise 103.795 Lira olduğu ifade edildi.

İş Bankası'nın ise en uygun faizli ihtiyaç kredisi kampanyalarından birini sunduğu, 24 ay vadeli 70.000 Lira ihtiyaç kredisi için aylık yüzde 2,25 faiz oranı uyguladığı, toplam maliyetin ise 97.206 Lira olduğu ve aylık kredi taksitinin 4.050 Lira olduğu bilgileri aktarıldı.

Ziraat Bankası’nın sunduğu bu kredi ürününden yararlanmak için İnternet Şube ya da Ziraat Mobil uygulaması üzerinden başvuru yapabilirsiniz. 50 bin TL’ye kadar olan kredi ürünü için 36 aya kadar vade imkanı bulunurken, 50.001 ve üzerindeki 100 bin TL arasında kredi ürünü için 24 aya kadar vade imkanı sunulmaktadır. 100.001 TL ve üzerindeki kredi ürünü için de 12 aya kadar vade imkanı sunuluyor.

Başvurusu olumlu olan kredilerin İnternet Şube ve Ziraat Mobil üzerinden hesaba aktarılacağı belirtilmiştir. Ziraat Bankası, bireysel kredi ürünü kullanan kişilere Hayat Sigortası ürünü de sunmaktadır. Hayat Sigortası ürünlerinin Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. tarafından sunulduğu, Ziraat Bankası Şubelerinin Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş. acentesi olduğu belirtilmiştir.

 Ziraat Bankası’nın sunduğu Dijital Kredi ürünü dışında EYT Kredisi, Tüketici Kredisi, Tüketici Avans Kredisi, Taşıt Kredisi, TOGG Taşıt Kredisi, Eğitim Kredisi, Kredili Mevduat Hesabı, Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi, İpotekli Bireysel Finansman Kredisi gibi pek çok kredi ürünü resmi internet adresi üzerinden yayımlanmıştır.