Mortgage

Kredi faiz oranları tepetaklak oldu! Yeni oranlar devreye girdi!

Merkez Bankası'nın verdiği yeni faiz kararının ardından banka kredilerinin faiz oranlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Peki konut ve ihtiyaç kredisi faizleri ne oldu? İşte en uygun banka kredileri...Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na (TCMB) yetki veren düzenleme devreye girdi

Merkez Bankası'nın verdiği yeni faiz kararının ardından banka kredilerinin faiz oranlarının nasıl olacağı merak ediliyor. Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında Merkez Bankası'na (TCMB) yetki veren düzenleme devreye girdi. Bu kararla birlikte bankaların faiz oranlarında üst sınır koyma seçeneği sunularak daha uyguna mevduat toplamaları sağlanacak.

Bu gelişme ihtiyaç ve konut kredileri dahil olacak şekilde bankaların birden fazla kredi ürününde daha uygun kredi vermelerinin de önü açmasını sağlayacak. Son zamanlarda yaşanan fiyat artışları vatandaşların ihtiyaç ve  konut kredilerine olan taleplerini artttırdı. Fakat kredi masrafları ve yüksek faiz oranları büyük bir dezavantaj oluşturdu. Peki en uygun konut ve ihtiyaç kredi seçeneklerini hangi bankalar veriyor? İşte o bankaların faiz oranları...

Bankaların kredi faiz oranlaında düşüş bekleniyor

TCMB Türk Lirası'nın dönüşüm hesaplarında faiz yetkisine sahip olma yetkisinden sonra kredi oranlarında  farklılık yaşanması öngörülmeye başladı. Türk Lirası'nın hesaplarında olduğu gibi bu sitem ile yüzde 17–18 oranında bir üst sınır koyulması ön görülüyor.

Yapmış oldukları birikimlerini kur korumalı Türk Lirası mevduat hesaplarına yatırmak isteyenlere özel TCMB'nin belirlemiş olduğu yüzde 17'den bu paralara sahip olmak isteyen, aynı örnekle kredi taleplerinde de bir iki puan fazla olacak şekilde işlem yaptırması mümkün hale gelebilir.

Peki kredii faiz oranlarında son durum ne oldu? İşte merak edilen detaylar...

Güncel konut kredisi faiz oranları ne olacak?

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ev almak isteyen pek çok vatandaş yükslen ev fiyatları sebebiyle konut kredilerine yönelmiş durumda. Konut kredilerinde de ise beklenen indirim yaşanmadı. Faiz oranları ise TCMB faiz indirimlerine rağmen yükselişini sürdürüyor.

Gerçekleştirilen son düzenlemelerin ardından ise kamu ve özel bankaların uygun oranlarla vatandaşlara konut kredileri verilmeye başladı.

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası en uygun faiz oran seçeneği sunan banklar olarak öne çıkıyor. yüzde 20'den başlayan faiz oran seçenekleri ile sıfır konut sahibi olmak isteyen vatandaşlara özel cazip krediler sunulacak.

Konut kredisi faiz oranlarının en güncel durumu şu şekilde:

"Ziraat Bankası Emekliye Konut Kredisi: Yyüzde 1,29
Akbank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde, 199
Yapı Kredi Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 2,05
ICBC Turkey Yeni Evim Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 2,07
ING Bank Konut Kredisi Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 2,19
Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranı: Yüzde 1,20"

İhtiyaç kredisi faiz oranları

2022 yılının başlarında gelen zamlardan sonra vatandaşların nakit ihtiyaçları da yükselmeye başladı. Kredi seçenekleri ile nakit desteği arayanlar bankaların ihtiyaç kredilerine yöneldi.

Aktif Bank N Kolay ve ING Bank'ın verdiği faizsiz ihtiyaç kredilerinden sonra düşük faiz oranları ile kredi seçenekleri sunuluyor.

Bankaların güncel ihtiyaç kredisi oranları:

ING Bank İhtiyaç Kredisi: Yüzde1,94
CEPTETEB Hoş Geldin Faizli Kredi: Yüzde 1,85
QNB Finansbank Tanışma Kredisi: Yüzde 1,89
Akbank Direkt Kredi: Yüzde 2,12
Halkbank KrediMini: Yüzde 1,60

Kredilerde son dakika! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizleri düşecek mi?

Vatandaşa ucuz kredi müjdesi! Araç, konut ve ihtiyaç kredisi faizlerinde flaş gelişme!